CRVENO-BELI U SUZAMA: Penzioniše se jedan od najboljih...

Autor:

Sport

20.01.2021

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se kraj još jedne košarkaške ere.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilis Spanulis najavio je da planira da se penzioniše

Oni od nas koji su rođeni 90-ih, kao poštovaoci košarke mlađi i stariji, imali smo priliku da uživamo u jednom od najžešćih rivalstava između dva košarkaša u istoriji ove igre.

Pričamo o ratu između Dimitrisa Dijamantidisa i Vasilisa Spanulisa, dva momka koja su u dresu Panatinaikosa, odnosno Olimpijakosa, obeležili poslednje decenije u grčkoj i evropskoj košarci. 

Lepo je prisećati se ovog rivaliteta, ali zašto to radimo, pitate se?

Pa, zato što se bliži vreme da se oprostimo i od drugog giganta ovog sporta posle Dijamantidisove penzije pre par godina, pošto je Spanulis najavio da je kraj blizu u njegovoj 39. godini.

Mnogi zaboravljaju da je on prvo nosio dres PAO-a, pa da je produbio jaz između zaraćenih navijačkim klanova u Atini svojim prelaskom iz redova ekipe Željka Obradovića u redove ekipe Dude Ivkovića.

RepublikaFoto: Starsport
Duda Ivković bio je jedna od ključnih karika u Spanulisovoj karijeri

Od tada se mnogo toga promenilo, navijači Panate sa prezirom izgovaraju njegovo ime, dok među crveno-belima uživa respekt kako u Grčkoj, tako i u Srbiji, a i šire.

- Naravno, razmišljao sam o tome. Imam 38 godina, na putu sam ka 39, verovatno će to doći uskoro - rekao je Spanulis u intervjuu za "France 24".

 

 

 

Iako bukvalno živi i diše košarku, nije siguran da su terenerske vode pravi potez za njega.

- Ne znam šta ću raditi. Voleo bih da nastavim da radim nešto što je povezano sa košarkom, ali nisam siguran da želim da treniram. Kada sam gledao Dudu i Željka kako se nerviraju, nisam pomislio "ovo je pravi posao za mene" - istakao je veteran Olimpijakosa.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilis Spanulis u duelu sa Brankom Lazićem

Ugovor ističe na kraju sezone, ali novi još uvek nije na stolu. 

- Pričaćemo na leto, ali mislim da će tada biti savršeno vreme za penziju. Probaćemo još jedan juriš u Evroligi, pa šta bude bude - zaključio je Vasili Spanulis.

Osim rivaliteta sa Dijamantidisom, Spanulis ima štošta našta da bude ponosan, pa će kada "basketare" konačno okači o klin moći da se hvalio da je trostruki osvajač Evrolige i čak MVP "fajnal fora". Sa oba atinska kluba osvajao je Evroligu, dok je i sa reprezentacijom Grčke zaradio silne medalje i nagrade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vasilis Spanulis penzionisaće se posle skoro 20 godina u evropskoj košarci

Nema sumnje da će evropska košarka osetiti prazninu kada ova legenda posle skoro 20 godina ode u penziju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading