DOBRO JE DA SE NEKO SETIO! Zoran Pašalić pokrenuo postupak kontrole rada kragujevačkog centra za socijalni rad zbog slučaja Đorđa Joksimovića! OTELI ČOVEKU DECU NA PRAVDI BOGA!

Autor: Republika

Vesti

18.01.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hvala bogu!

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Pašalić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić će na sopstvenu incijativu, a posle saznanja iz medija da jedan građanin Republike Srbije već godinama pokušava da pod starateljstvo vrati svoje troje dece koja su smeštena u hraniteljsku porodicu, zatražati da se izvrši postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada kragujevačkog Centra za socijalni rad "Solidarnost" i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Povodom informacija u medijima da je ovaj građanin odavno ispunio sve uslove koje je organ starateljstva od njega zahtevao, ali da ne može da uspostavi kontakt sa nadležnima u CSR "Solidarnos"“ u Kragujevcu, Zaštitnik građana smatra da postoji mogućnost ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa dece.

Zaštitnik građana zbog toga od ovih nadležnih organa traži da mu u roku od 15 dana dostave detaljne izveštaje o postupanju, merama i aktivnostima koje su preduzeli u ovom slučaju.

 

Inače, reč je slučaju Kragujevčanina Đorđa Joksimovića kome je pre nekoliko godina Centar za socijalni rad oduzeo tri ćerke zbog siromaštva. Prema njegovoj sudbini snimljen je film "Otac".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading