GLUP KO SERGEJ! Žestok odgovor Trifunoviću sa Hilandara: Hteo da ispadne pametan, pa se silno OBRUKAO!

Autor: Sofija AĆIMOVIĆ

Vesti

13.01.2021

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Trifunović je u pokušaju da predstavi vlast i crkvu kao neznalice sam ispao budala.

RepublikaFoto: e-stock/A. BAČLIJA
Sergej Trifunović

Nakon što je teolog Miloš Stojković dao ekskluzivan intervju za naš list, otkrivši nam sve detalje s predsednikovog putovanja na Svetu goru, oglasio se i Sergej Trifunović, napadavši nas da smo neznalice. Nekadašnjem lideru PSG zasmetao je naslov da se predsednik pomolio na grobu Stefana Nemanje, pa je na Tviter nalogu objavio naš tekst, uz poruku: "Znanje, pre svega. Validna informacija, kao trejdmark ove najgore vlasti, ikada."

Međutim, Trifunoviću nije palo na pamet da proveri činjenice pre nego što optuži nekoga da je glup jer su verovatno dva klika mišem isuviše komplikovana za njega. U tekstu koji je izašao u našem listu jasno je naznačeno da je Hilandar bio prvobitno mesto na kome je sahranjen Stefan Nemanja da bi njegov sin Sveti Sava posle sedam godina preneo mošti i pohranio ih u zadužbini Studenica, gde se mošti i dalje nalaze.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Miloš Stojković

GLUPAN ZA ČINJENICE

Teolog Miloš Stojković oštro je odgovorio na prozivke Sergeja Trifunovića, nazvavši ga glupanom koji je ne poznaje osnovne elementarne činjenice.

- Trifunović ne poznaje ni crkvu niti pravoslavlje niti stvarnu srpsku istoriju, predsednik Aleksandar Vučić se molio na grobu, na prvobitnom grobu Stefana Nemanje, gde se danas nalazi sarkofag u kome je Stefan Nemanja bio pohranjen prvo - ističe naš sagovornik.

Vučić se molio na grobu, na prvobitnom grobu Stefana Nemanje, gde se danas nalazi sarkofag

Teolog koji je bio uz igumana Metodija domaćin predsedniku Srbije tokom njegove posete Svetoj gori ističe da je Stefan Nemanja bio prvobitno sahranjen u Manastiru Hilandar i to u samoj crkvi i da je na tom mestu izrasla velika loza stara 800 godina, koja je najstarija na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Trifunović nije ovim pokazao elementarno neznanje, već i ljubomoru što je predsednik na najveličanstveniji način dočekan u najvećoj srpskoj svetinji - poručuje Stojkovi6ć.

PONOS UMESTO GLUPOSTI

Dodaje da bi, umesto lupetanja i neznanja, Trifunović, kao pravoslavni Srbin, trebalo da bude ponosan što predsednik države i Srbija žele da se obnovi Hilandar.

RepublikaFoto: commons.wikimedia.org

Stefan Nemanja

  • rođen 1113. godine u Ribnici na Morači
  • najmlađi sin srpskog vlastelina Zavide
  • između 1166. i 1168. preuzeo vlast
  • oženio se plemkinjom Anom između 1130. i 1135, s kojom je imao petoro dece
  • 1170. proterao je jeres iz Raške i potisnuo bogumile
  • povukao se sa vlasti na velikom državnom saboru 25. marta 1196.
  • presto ostavlja srednjem sinu Stefanu Nemanjiću
  • Nemanja se posle sabora i povlačenja sa vlasti zamonašio sa suprugom Anom u Crkvi Svetih Petra i Pavla u Rasu
  • u jesen 1197. pridružuje se sinu Savi i zajedno obnavljaju Manastir Hilandar
  • upokojio se 13. februara 1200. i bio je sahranjen u naosu katolikona uz južni zid
  • 1207. Sveti Sava, uz pomoć hilandarskih monaha, prenosi mošti i pohranjuje ih u Manastiru Studenica

- Pitam se da li njegova politička htenja treba da ostvaruje kroz Manastir Hilandar, mesto da, kao odgovoran političar i odgovoran čovek, oda priznanje predsedniku što je na ovakav način primljen u Hilandar, on se bavi politikanstvom i time pokazuje mržnju prema Hilandaru i svemu što je srpsko - poručuje teolog.

Naš sagovornik ostao je zatečen ovakvim nepoznavanjem elementarnih činjenica i vređanjem manastira i srpskog naroda.

- Trifunović je ispao glup i nepismen čovek koji ne poznaje ni državu ni veru, pozvao bih ga da se i on pokloni grobu, ali njemu nije mesto u Hilandaru, već da se prvo nauči pristojnosti, pa tek onda da obilazi svetinje - ističe teolog.

Naš sagovornik poručuje da se Sergej Trifunović zalaže za narkomansku Srbiju, a Aleksandar Vučić za svetosavsku Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

13.01.2021 08:12

Stojkoviću, providno i neuspelo vađenje za neprecznu informaciju koju si, u cilju veličanja događaja, dao prilikom boravka Vučića u Hilandaru. Jedan čovek ne može da ima više grobova pa bio on i Stefan Nemanja a zna se gde se danas nalaze mošti Stefana Nemanje.