PREDSEDNIK DSS MILOŠ JOVANOVIĆ: Treba vratiti vojni rok na najmanje šest meseci, SAMO TAKO ĆEMO ZAŠTITITI ZEMLJU OD RATOVA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.01.2021

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Miloš Jovanović ponovio je danas da se zalaže za vraćanje vojnog roka od najmanje šest meseci jer to, kako ističe, znači očuvanje bezbednosti zemlje, a ne nove ratove.

RepublikaFoto: Tanjug

- Kad imate nesređenu geopolitičku situaciju, a mi smo okruženi narodima koji nas baš i ne obožavaju, onda morate da imate snažan sistem odbrane i snažnu vojsku-rekao je Jovanović na televiziji Hepi, navodi se u saopštenju DS S.


On je naveo da se ukidanjem služenja vojnog roka ukida veza između naroda i vojske i dodao da čoveka treba navići na život u kasarnskim uslovima, druženje, solidarnost, na to da vole svoju državu.

Podsetio je da mnoge zemlje u Evropi imaju ročni sastav, a da neke razmišljaju da ga ponovo vrate.

- U Evropi se služi obavezni vojni rok u Austriji i Grčkoj. Švajcarska takođe ima vojsku i svi je služe. Švedska vraća obavezu, doduše u malom broju, a u nekima se poput Francuske razmišlja o tome-rekao je Jovanović.

Kazao je da nije tačno da je Srbija devedesetih godina izgubila sve ratove i dodao da je Republika Srpska "tekovina ratova koji su nam nametnuti", te da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN proizvod odbrane od agresije (NATO-a na SRJ) 1999. godine.

-Vraćanje vojnog roka je nešto što bi značilo da predupredimo sve napade na nas, a ne da bi ratovali- zaključio je Jovanović.

 

Kandidat za predsednika 

Predsednik DSS kaže da su izbori prilika da se zemlji, osim jedne biografije, ponudi istinski politički program i istinska politička vizija.

- Lično sam spreman za te izbore i nemam problem da ponesem tu odgovornost, jer sam oduvek razmišljao o svojoj zemlji i, kako god ovo zvučalo, znam tačno kako hoću da izgleda. Oduvek sam to znao - naveo je Jovanović u intervjuu Danasu.

Lider DSS-a poručuje da se ne stidi što se bavi politikom i da je to dužnost "kada živite u ovakvoj zemlji".

On je naglasio da se "užasava apstinenanta, neobrazovanih pametnjakovića i tviter i fejsbuk ratnika".

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading