Vučić sa ambasadorkom Portugala: Srbija pruža punu podršku i doprinos svim projektima koje EU sprovodi

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.01.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa ambasadorkom Portugalije Marijom Viržinijom Mendes da Silva Pinu, razgovarao o prioritetima šestomesečnog portugalskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija privržena svom evropskom putu i posvećena reformama i saradnji sa institucijama Evropske unije.

- Srbija pruža punu podršku i doprinos svim projektima koje EU sprovodi kako u Srbiji, tako i u regionu Zapadnog Balkana - istakao je predsednik Vučić.

On je ponudio punu saradnju Srbije i kada je reč o jačanju kapaciteta za reagovanja na javne zdravstvene krize.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će Evropska unija tokom šest meseci portugalskog predsedavanja biti u mogućnosti da prevaziđe teškoće i ostvari prioritetne ciljeve, među kojima su ekonomski oporavak EU i izlazak iz krize.

- Takođe se nadam da će Portugalija, tokom svog predsedavanja staviti akcenat na proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan - dodao je predsednik Vučić.

Razgovarajući o dijalogu Beograda i Prištine, dvoje sagovornika pružili su podršku radu Miroslava Lajčaka u pregovaračkom procesu.

Ambasadorka Mendes da Silva Pina je istakla da je glavni moto portugalskog predsedavanja „vreme za pravedan, zeleni i digitalni oporavak“.

Navela je da će njena zemlja uložiti napore da predstojećih šest meseci obeleže početak novog ciklusa u Evropi, imajući u vidu poteškoće i izazove koje pandemija KOVID-19 nameće Evropskoj uniji, Srbiji i celom svetu.

Kao centralnu temu predsedavanja istakla je jačanje socijalnog modela, u cilju podsticanja poverenja građana u Evropsku uniju.

Ambasadorka Mendes da Silva Pina čestitala je predsedniku Vučiću na ostvarenim ekonomskim rezultatima, koji su prethodne godine bili bolji nego u mnogim zemljama članicama Evropske unije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Lela

04.01.2021 12:24

Srbiju vodi dobru spoljnu politiku.

Natasa

04.01.2021 12:24

Da Srbija nastavlja sa uspesno vodjenom spoljnom politikom,dokazuju brojni sastanci i saradnje sa veoma znacajnim zemljama kao sto je Portugalija!

Ivana

04.01.2021 12:26

Sbija je usmerena na saradnju i na sve zahteve koje pred nju stavlja EU. Posvećeni smo našem evropskom putu i zahvalni na svoj podršci koje nam EU pruža.

Jeca

04.01.2021 12:28

Raduje me to sto predsednik odrzava dobre odnose sa svim evropskim zemljama