Vulin: Biti Šiptar nije sramota, ali jeste sramota tražiti od srpskog naroda da ne koristi svoj jezik

Autor: Republika

Vesti

28.12.2020

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nije ovo bila nikakva borba oko govora mržnje, ovo je bila borba da srpski narod ima pravo da koristi izraze koje je koristio vekovima", istakao je ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, nakon završenog ročišta na suđenju sa Ragmijem Mustafom.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Danas smo na sudu imali priliku da obrazložimo, a verujem i dokažemo da reč Šiptar nije i ne može biti ni uvreda, ni diskriminacija.

Nije ovo bila nikakva borba oko govora mržnje, ovo je bila borba da srpski narod ima pravo da koristi

izraze koje je koristio vekovima. 

Reč Šiptar je do srpskog jezika došla preko šiptarskog jezika, doslovno u prevodu, pa onda, valjda mi Srbi možemo da je koristimo, kao što su je koristili i naši dedovi i pradedovi - kazao je Vulin nakon ročišta.  

On je poručio da biti Šiptar nije sramota, ali da jeste sramota tražiti od srpskog naroda da ne može da koristi svoj jezik. 

 

 

- Nema mržnje u izrazu Šiptar, ali ima mržnje u onome ko misli da Srbima može da naredi kako će nekog da zovu i kako će nekog da oslovljavaju.  Biti Šiptar nije sramota, ali jeste sramota tražiti od srpskog naroda da ne može da koristi svoj jezik i da njegov jezik neko drugi može da uređuje i pravi po sebi i samo u skladu sa politikom. Danas smo branili pravo srpskog naroda da govori, da govori ponosno svojim jezikom, da nikog ne mrzi i da poštuje- naveo je Vulin nakon suđenja sa Mustafom.

 

 

 

Komentari (0)

Loading