(VIDEO) Predsednik bez pardona: VUČIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO NIKIĆU I PANIĆU! A ODGOVORIO JE I NA OVA PITANJA

Autor: Republika

Vesti

28.12.2020

12:13 >> 13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je godišnju konferenciju za medije na kojoj je govorio o svim ključnim temama u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Tok konferencije mogli ste da pratite uživo pratiti na portalu www.republika.rs.

14.19 

- Srbija se nalazi na evropskom putu, ali Srbija neće da kvari svoja prijateljstva ni sa Narodnom Republikom Kinom ni sa Ruskom Federacijom.

14.06 O incidentu na Pinku i tužbi Panića

Govoreći o gostovanju na optužbama Slavka Nikića koji je napustio emisiju na Pinku optužujući predsednika da je "izdajnik", Vučić je poručio:

- Baš me briga! - rekao je kratko Vučić, a onda otkrio šokante informacije iz prošlosti Slavka Nikića, koji je 1999. godine pljačkao narod na Kosovu i Metohiji.

- Za ovakve ću uvek da budem izdajnik.

- Što se tiče tužbi, više ni ne znam koliko je tužbi protiv mene podnetu. Sa radošću ću da potvrdim sve što sam govorio o njima. Sve što sam govorio o gospodinu Paniću, izgovorio sam sa izetnom pažnjom. Čovek jedino čime se bavi je da sruši svoju državu. Neka se pita zašto lekari neće da mu se pridruže - istako je predsednik.

13.58

Komentarišući stavove nove vlade u Podgorici, koji su često antisrpski, Vučić je primetio:

- Ne mešamo se u rad drugih država. Očekivali smo da promene odluku o proterivanju ambasadora Božovića. A što se tiče zahteva prema Beogradu, to je uvek najlakše. Mi ćemo da gradimo bratske odnose sa svakom vladom u Crnoj Gori - rekao je predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

13.51

- Dijalog imate svaki dan. Dijalog je kada mi svaki dan kažu da sam "izdajnik", "psihopata", a ja na to odgovorim tako što razgovaram sa Si Đinpingom. Svako razgovara na svom nivou. Za njih je nemoguće da razgovoraju sa nekim koga nazivaju svakim danom Hitlerom. Tako da sam ja oslobođen te obaveze - prokomentarisao je Vučić najavljeni međustranački dijalog.

13.48

- Nekim ministrima sam zadovoljan, nekim manje. Negde mi se čini da postoji manjak energije. Vlada je radila u vrlo teškim uslovima. Uradili su mnogo važnih stvari i na tome sam zahvalan Ani. Zadovoljan sam. A da li uvek može bolje, može - odgovorio je Vučić na pitanje da prokomentariše rad Vlade Srbije.

13.44 

- Naravno da nismo prekršili ni jednu tačku Briselskog sporazuma. I naravno da nikom razumnom ne može da padne na pamet da je neko nešto prekršio zato što je poslao lekove. To je sa one strane razuma. Koja tačka? Koji član? Srbija je ispunila svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, a oni nisu onu najvažniju - odgovorio je predsednik Srbije na pitanje da prokomentariše optužbe iz Prištine.

13.43 

- Nastavićemo da pomažemo našim ljudima na KiM i Republici Srpskoj - rekao je predsednik Srbije i građanima čestitao Novu godinu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

13.41 

- Niko sa Zapadnog Balkana nema vakcine sem Srbije i to govori o tome koliko se država bori za zdravlje građana - ponovo se osvrnuo na ovo pitanje predsednik Srbije..

13.36

- Srbija je u 2020. zemlja sa najvećom stopom rasta u celoj Evropi, ponosan sam što sam predsednik zemlje koja je šampion Evrope u onome što je najvažnije - kazao je Vučić sumirajući godinu koja je na izmaku.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

13.34

- Moraćemo da uložimo mnogo više u rukomet, ako bude potrebe dodatno u fudbal. Moraće da se radi još više, da bismo postizali još bolje rezultate - istakao je prvi čovek države govoreći o planovima u oblasti sporta.

13.31 

- Moramo da nastavimo rad na dualnom obrazovanju. Moramo da nastavimo sa procesom digitalizacije - kazao je šef države i najavio da će samo u Beogradu naredne godine biti izgrađeno 23 vrtića.

13.30 

- Što se energetike tiče, mi završavamo Balkanski tok - naveo je predsednik govoreći o planovima Srbije u toj oblasti.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ko je još pored Vučića u predsedništvu na godišnjoj konferenciji pročitajte u posebnoj vesti.

13.25 

- Što se tiče vakcinacije, tokom januara očekujemo još 80.000 Fajzerovih vakcina - otkrio je Vučić govoreći o borbi protiv koronavirusa.

13.23 

- Za dva dana postavaljamo kamen temeljac za Klinički centar Vojvodine - najavio je predsednik države i najavio dalja ulaganja u zdravstveni sistem u Srbiji i izgradnju novih bolnica i domova zdravlja. Opširnije čitajte u posebnoj vesti.

13.21

- Što se tiče penzija i penzionera, cilj je da prosečna penzija do kraja 2021. godine bude 270 evra - kazao je šef države.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

13.18

- Predviđeno je povećanje plata za zdravstvene radnike od 1. januara - najavio je predsednik Srbije. Opširnije možete čitati u posebnoj vesti.

13.14 

- Očuvanje mira i stabilnosti biće prioritetan, ali ne i lako ostvarljiv zadatak. Drugi cilj je briga za zdravlje građana, briga kako da pobedimo koronu. I treći važan cilj, je povećanje životnog standarda građana - naveo je predsednik Srbije.

13.08

- Više ću pokušati da govorim o planovima, a nešto kraće ću napraviti i rezime za 2020. godinu - rekao je predsednik na početku obraćanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (74)

Loading
lak

28.12.2020 12:01

Uskoro ce da pocne novogodisnja konferencija za novinare.

Marko

28.12.2020 12:03

Osvrt na godinu za nama i planovi za narednu.

Nemanja

28.12.2020 12:03

Ova godina je bila vrlo stresna i teska za sve, za zdravstvo, za ekonomiju, za zivot uopste. Ali uz pomoc rukovodioca vlasti, podrsku i saradnju sa mnogim drzavama, opstajemo u borbi! Zato u novu godinu ulazimo sa velikim planovima i ocekivanjima, u nadi da ce biti puno bolja.

Dule

28.12.2020 12:06

HVALA VUČIĆU JER JE PREUZEO NAJVEĆI DEO TERETA! Brnabić: Evropske integracije ostaju strateški prioritet zemlje, FOKUS NA VLADAVINI PRAVA!