Lončar: Vučić predlaže da deo vakcina ide i za ostale nacije na KiM

Autor: Republika

Vesti

26.12.2020

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, povodom vakcinisanja stanovništva na severu Kosova i Metohije, da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da iz prvog sledećeg kontingenta vakcina protiv korone, koji se očekuje početkom januara, budu obezbeđene određene količine i za ostale nacije i sredine na KiM.

RepublikaFoto: Republika
Zlatibor Lončar

Lončar je, u intervjuu za prištinski portal Indeksonlajn, istakao da je rukovodstvo Republike Srbije posvećeno brizi o svim građanima, bez izuzetka, posebno u vreme pandemije, koja traje već godinu i koja je odnela gotovo dva miliona života u svetu.

- Uzimajući u obzir činjenicu da smo prvi u regionu, a drugi u kontinentalnom delu Evrope, nabavili vakcinu protiv korone i počeli imunizaciju najugrozenije grupe stanovništva, smatramo da je interes svih nas da omogućimo što većem broju građana da se sačuva od posledica pandemije - rekao je Lončar.

Kada je reč o vakcinaciji na severu Kosova i Metohije, Lončar je naveo da je u protekla dva dana na KiM vakcinisano više stotina građana.

- Verujemo da je to cilj svake odgovorne vlade u svetu da učini maksimum kako bi se spasao makar jedan ljudski život, a kamoli stotine i hiljade njih - istakao je Lončar.

Beograd je Prištini donirao 1.000 testova na korona virus polovinom aprila, kada je potražnja za testovima bila najveća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading