KORONAIDIOTI: Opozicija i Đilasovi mediji koriste vakcinaciju da napadnu vlast

Autor:

Vesti

25.12.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je pre nekoliko dana izabrani američki predsednik Džo Bajden dobio "Fajzerovu" vakcinu protiv korone, srpski opozicionari su aplaudirali. Kada je najavljeno da će tu istu vakcinu među prvima primiti premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, mediji pod kontrolom Dragana Đilasa osuli su drvlje i kamenje na njih.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/youtube.com/N1

MORALISANJE AKADEMIKA

Iako je ovo vakcinisanje, kao i u svim zemljama sveta, simbolično da bi se građani motivisali da prime vakcinu protiv korone, opozicija je jedva dočekala da na najbrutalniji način napadne premijerku i vrh države.

Foto: Tviter.com/printscreen

- Kao neko kome, zbog stečenog imuniteta nakon bolesti, nije potrebna vakcina, mogu da kažem samo jednu stvar. Odvratan je i bezdušan režim čiji će se funkcioneri vakcinisati pre svih zdravstvenih radnika i pre 99 odsto ugroženih kategorija. Naprednjački život je vredniji od smrtničkog - napisao je na Tviteru Bojan Pajtić, nekadašnji predsednik Demokratske stranke i vojvođanski premijer.

Ko je primio vakcinu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Vodeći svetski lideri prvi su primili vakcine da bi kod građana razvejali sve sumnje kada je u pitanju vakcinacija protiv korone. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu vakcinisao se u Medicinskom centru Šeba u Tel Avivu, a sve je prenosila televizija.

- Verujem u ovu vakcinu i hoću prvi da je primim da bih pružio lični primer i ohrabrio Izraelce da se i oni vakcinišu - rekao je Netanjahu.

Isto je bilo i u Velikoj Britaniji, gde je "Fajzerovu" vakcinu među prvima primio premijer Boris Džonson.

Akademik Dušan Teodorović iskoristio je priliku da istakne da je njegovo "shvatanje dužnosti i morala drugačije".

Foto: Tviter.com/printscreen

- Ja bih primio vakcinu tek kada je primi poslednji građanin Srbije - napisao je Teodorović.

Slično mišljenje imaju i bivši poverenik za informisanje koji je godinama živeo na državnim jaslama Rodoljub Šabić, ali i voditelj Igor Brakus.

Foto: Tviter.com/printscreen

Politički analitičar Jelena Vukoičić objašnjava za Srpski telegraf da je ovo još jedan pokušaj opozicije da na najvulgarniji način iskoristi pandemiju.

A Tadić im nije smetao

RepublikaFoto: Tanjug
Boris Tadić

Kada je krajem decembra 2009. tadašnji predsednik Boris Tadić pred kamerama vakcinisan protiv gripa, niko nije postavljao pitanje zašto to čini.

Podsećamo, on je tada vakcinisan na svom radnom mestu u Predsedništvu na Andrićevom vencu da bi ohrabrio i ostale građane da prime vakcinu protiv gripa.

Hrvati se pojedoše od muke

Vest da je Srbija prva u regionu dobila "Fajzerove" vakcine preneli su mnogi svetski mediji, ali ne i hrvatski. Ljubomorni što je Srbija među prvima u svetu uspela da obezbedi vakcinu, oni su ovu vest potpuno ignorisali. Umesto toga, hrvatski mediji pišu o predstojećim božićnim praznicima, državnoj prodavnici jaja, čak i o tunelima na Antartiku, a o Srbiji ni reč.

JALOVI NAPADI

- Dok država pokušava da zaštiti život i ljude, opozicija i tu pokazuje nebrigu za život građana Srbije. Za političke obračune koristi čak i vakcine, što je apsolutno neprihvatljivo i skandalozno. U Srbiji već duže vremena imamo jednu šizofrenu situaciju gde se vlast besomučno napada i kritikuje bez ikakvog smisla i realnog kriterijuma. To su napadi iz mržnje, a u pitanju je duboka frustracija jednog dela nezadovoljnih opozicionih lidera koji neprekidno gube rejting i očajnički žele da sruše vlast, a nemaju načina - rekla je.

Dragan Đilas zla neznalica!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U danu kada je Srbija primila prve vakcine lider SSP Dragan Đilas ogovara i pljuje svoju državu u pismu Evropskoj uniji!

On je ignorisao činjenicu da je Srbija u sistemu nabavke sa EU i pozvao Brisel da "Srbiju i države zapadnog Balkana uključi u proces vakcinacije istim vakcinama koje će biti korišćene u Uniji i da time pokaže da nisu tačne tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa početka pandemije da je evropska solidarnost mrtva"?!

Đilas je u pismu evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju i predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen optužio Vučića da bi "njegova tvrdnja mogla građane Srbije ostaviti izvan jedinstvenog evropskog odgovora na KOVID krizu i proces imunizacije".

- Plan vakcinacije u Evropi počinje sa realizacijom za dva dana, dok u Srbiji ne postoje pouzdani podaci o tome kada, kako i ko će se i s kojom vakcinom vakcinisati. To stvara konfuziju i širi strah među ljudima, posebno imajući u vidu da su naše vlasti mesecima građane ubeđivali da ćemo sami napraviti vakcinu. Nakon toga su tvrdili da će Srbija dobiti više miliona vakcina proizvedenih u Kini, a na kraju da ćemo s Rusijom zajedno proizvoditi sputnjik vakcinu - naveo je Đilas u pismu kojim je pokazao sve svoje neznanje i zlu nameru prema sopstvenoj državi.

Ona naglašava da se patološki animozitet prema vlasti usmerava na kritiku države.

- Prosto, ti ljudi bi hteli da se u ovoj državi dešavaju loše stvari samo da oni nekako osujete i naude vlasti. Opozicija je pala na vrlo niske grane i to što rade je neprihvatljivo jer nemaju nikakve granice u toj svojoj sad iracionalnoj mržnji prema jednoj stranci i jednom čoveku koga ne mogu da skinu s vlasti - zaključila je Jelena Vukoičić.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije iznenađen ovakvim napadima opozicije.

- Nažalost, bilo je to za očekivati od jalove i kompromitovane opozicije. Od političara koji su postali opozicija ne Vladi i predsedniku nego svom narodu i svojoj državi. Svaka pomisao da je u Srbiji nešto urađeno dobro, da Srbija pobeđuje, da građani žive bolje za tu i takvu opoziciju je najgora moguća vest - istakao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading