DOKTOR ĐERLEK OBJASNIO: Vakcine će u Srbiju stizati ovim tempom: SVE DOGOVORENO SA "FAJZEROM"!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.12.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kojim tempom će stizati vakcine u Srbiju.

RepublikaFoto: printscreen/RTVPink
Mirsad Đerlek

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek preneo je danas novinarima da će "Fajzer" u januaru, februaru i martu na nedeljnom nivou da isporučuje Srbiji vakcinu protiv korona virusa.

Ðerlek je rekao da bi u januaru trebalo da bude isporučeno 78.000 doza vakcina, u februaru 98.000 i u martu 114.000 doza vakcina protiv kovida 19.

Đerlek je rekao da je Srbija treća zemlja u Evropi, pored Velike Britanije i Švajcarske, koja je počela sa vakcinacijom 

- To, pre svega, zavisi od proizvođača i mnogo drugih stvari, ali to su isporuke koje su planirane za Srbiju - rekao je Ðerlek ispred Gerontološkog centra Beograd, gde je danas počela vakcinacija korisnika te ustanove.


- Tako će se paralelno sa imunizacijom najstarijih korisnika staračkih domova biti vakcinisani i zdravstveni radnici koji su u kovid sistemu - kazao je Ðerlek.

 
On je naveo da je napravljen plan imunizacije korisnika staračkih domova tako da se vakcine što pre potroše i naglasio da će se vakcinacija sprovoditi ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima širom Srbije.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading