POLITIČKI AMATERI! SAMOUBILAČKI POTEZI SRPSKE OPOZICIJE: Nadavali se autogolova da ne mogu ni sami da ih prebroje!

Autor: Republika

Vesti

02.01.2021

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska opozicija tokom 2020. godine povukla je veliki broj “samoubilačkih” poteza, a fukcioneri pojedinih partija, u prevelikoj želji da povrate rejting koji im je već godinama katastrofalan, često su pravili i početničke greške, zbog kojih im se nacija smejala na sav glas.

RepublikaFoto: Printskrin/Društvene mreže

Opozocione partije i njihovi funkcioneri u protekloj godini su svađali, mirili, udružilvali i razdrživali, a šta god da su radili, u utakmici sa Aleksandrom Vučićem i njegovom SNS nadavali su se toliko autogolova, da ni sami ne mogu da ih prebroje.

Kao najbolji (auto)golgeteri, ipak, izdvojili su se Sergej Trifunović, Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Nikola Jovanović, Boško Obradović, ali bez premca među njima je - Marinika Tepić.

Marinika umesto kokoški videla plantaže marihuane

 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Marinika Tepić, potpredsednica Đilasove Stranke slobode I pravde, svojim izjavama I tvrdnjama početkom godine da se na vojnom dobru Moravić kod Šida gaji marihuana, otvorila je “briljantnu” seriju brljotina srpskih opozocionara u 2020. Godini.

Potpredsednica SSP tada je na društvenim mrežama, uz fotografije iz vazduha, podelila svoje "saznanje" i napisala:

- Pored Jovanjice i Gakova, pošteni ljudi iz MUP-a kažu da plantaže i plastenike marihuane čuvaju funkcioneri vlasti i na Jutkinom terenu (zato je zaštićen kao beli medved?), pa u Gašićevom kraju, a i na dobru vojne ustanove Morović kod Šida! Prosto da ne verujete ušima. I očima?“ - odvalila je Marinika,

Ta njena izjava ismejana je na društvenim mrežama, a Aleksandar Vulin, u to vreme ministar odbrane zatražio je od nje da se izvini Vojsci Srbije. Kako izvinjenje nije stiglo on je konstatovao da je za izvinjenje potreban osećaj stida, a da se Marinika ničega ne stidi.

RepublikaFoto: Printskrin/Tviter

- Kokoške čekaju posetu, a Vojska Srbije izvinjenje. Kokoške će već nekako izdržati bez Marinikine posete, ali tužilaštvo bi moralo da proveri čime su još, osim mržnjom, motivisani i pokrenuti napadi na Vojsku Srbije - naveo je Vulin i dodao da je Tepićeva i te kako važna u Savezu za Srbiju, jer teško je naći nekog ko bi bio spreman da izgovori svaku laž i glupost kao što je spremna Marinika..

Da se u Moroviću gaje kokoške, a ne marihuana, na društvenim mrežama potvrdio je i bivši ministar odbrane i bivši predsednik Demokratske Dragan Šutanovac, koji je komentarišući fotografije koje je Tepićeva podelila rekao, da su to objekti Vojne ustanove Morović u kojima se decenijama gaje kokoške, dok je demokrata Goran Ješić naveo da ti objekti tu stoje bar 40 godina.

U to su se uverile i brojne novinarske ekipe, koje su ubrzo po Marinikinim tvrdnjama, pohrlile u Maravić I tamo zatekle farmu kokošaka.

Sergej nije znao gde udara, ali bukvalno

 

RepublikaFoto: youtube.com/agencija JUGpress

Sergej Trifunović je još pre junskih izbora na kojima je doživeo debakl sa svojom Pokretom slobodnih građana, napravio toliko gluposti  početničkih grešaka da se ne mogu ni izbrojati.

Ipak, u oko glasača je su upale dve saobraćajke koje je izazvao mrtav pijan i drogiran, jednu u januaru, drugu u februaru.

On je, najpre, svojim kolima na Novom Beogradu udario u autobus GSP i pobegao. Posle nekoliko sati sam je došao u policiju. Utvrđeno je da tada nije bio pijan, ali kada mu je izvađena krv, nađeni su tragovi kokaina! 

RepublikaFoto: Printskrin/Tviter

- Overio bih ga, jer mrtva usta ne govore - odgovorio je jednom tviterašu na pitanje "Šta biste uradili da ste nekoga ne daj bože povredili".

A na pitanje zašto je pobegao rekao je da je žurio da nahrani mačke.

Drugi put je, krećući se u smeru ka Novom Sadu svojim automobilom marke "audi Q2" zakucao se u "fijat", koji je išao ispred njega i povredio čoveka.

Vrhunac  njegove borbe za vlast je bio sukob sa pripadnicama Đilasove stranke, koja nije dobronamerno gledala na njegovu odluku da izađe na izbore.

Dok je skupljao potpise, naime, Trifunović se pobio sa jednim neistomišljenikom…

Međutim, to nije jedini put da je dobio batine. Na protestima zbog mogućeg ponovnog uvođenja policijskog časa, Sergej je gotovo linčovan, kada je nepozvan pokušao da se pridruži demonstrantima.

Imao je Sergej u 2020. čitav niz svojih "briljantnih poteza" – čestitao je Aljbinu Kurtiju "izbor za premijera Kosova" i dodao da njegov govor budi nadu za normalizaciju odnosa "Srbije i Kosova", čime je priznao lažnu državu Kosovo.

Svađao se sa liderima drugih stranaka, urlao je kao bolesnik na komšije koje nisu htele da se odazovu na poziv da duvaju u pištaljke, udaraju u šerpe i prave buku kao vid protesta tokom vanrednog stanja.

Trifunović je jednoj penzionerki poručio: "Sisaj ku*ac, je*o sam ti sve po kući". I to zato što mu je rekla nešto loše o Đilasu sa kojim je tada bio u ljubavi.

Boško "štrajkovao glađu" i tukao kolege

 

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ

Boško Obradović, lider “Dveri” zaslužio je da se nađe na listi "naj-dileja" u 2020, najpre zbog lažnog štrajka glađu dugog čak 11 dana ispred Skupštine Srbije, a da niko nije ni razumeo što to radi.

Ostaće legendarna i njegova izjava da se za ovih 11 dana ugojio čak tri kilograma. A da je za vreme štrajka i te kako jeo, možete pogledati na donjem snimku.

Pre štrajka glađu, on je ispred Skupštine Srbije zajedno sa svojim pristalicama, neposredno pre prvog zasedanja po ukidanju vanrednog stanja, napao narodnog poslanika Marijana Rističevića kome je poručio:

- Dođi ovamo, smradu jedan, ološu jedan, dođi da rešimo jednom s tobom, ološu jedan, đubre jedno lažljivo, dođi da ti objasnimo neke stvari. Dosta si ti ovde radio to što si radio ološu jedan. Narod će da ti sudi ološu jedan, đubre jedno, lopove jedan kriminalni, bre - vikao je Obradović Rističeviću kome je u metežu iscepao sako I strgnuo masku.

Ministru Zlatiboru Lončaru, koji je takpđe pokušao da uđe u Skupštinu, tada je agresivno poručio da “će ići na robiju”.

Ni tada nije umeo da objasni zašto sprečava poslanike da uđu u Skupštinu:

- Došlo je vreme za pobunu, za obračune - rekao je Obradović.

Upitan čemu "današnji protest" lider Dveri je odgovorio da ako vama i svakom građaninu Srbije nije "jasno zbog čega se bunimo, stvarno ne mogu to da objasnim".

- Osam godina neko krši Ustav, ruši sve državne institucije i na svaki način manipluiše, ponižava i vređa ovaj naodo i državu. Uzeli su nam život, slobodu, finansije i institucije, srušili sve što je normalno u državi. Bunimo se zato što mi više nećemo to da trpimo - rekao je Obradović.

Vuk Jeremić ostaće upamćen po batinama

 

RepublikaFoto: youtube.com/Minut do 12

Vuk Jeremić ove godine nije znao gde udara, pa se tako ove godine, u potrazi za izgubljenim rejtingom,  iznenada pojavio ispred Skupštine Srbije prilikom demonstracija zbog mogućeg ponovnog uvođenja policijskog časa u julu ove godine.

Međutim, ispostavilo se da je to pogrešan potez. On je najpre od strane demonstranata izviždan, a onda i praktično oteran sa stepeništa ispred Doma narodne skupštine, a primio je i udarac u glavu.

Nikola Jovanović "slika i prilika" današnje opozicije

 

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Kakvo je stanje u srpskoj opoziciji najbolje ilustruje primer Nikole Jovanovića, nekašnjeg pulena Vuka Jeremića, koji je nedavno prebegao kod Dragana Đilasa.

 

Jovanović je dospeo u žižu javnosti kada je snimak njegovog razgovora u kafani objavljen u medijima, a u tim razgovorima on vređao predsednika svoje tadašnje stranke Vuka Jeremića, ali i potpredsednicu Đilasove stranke Mariniku Tepić.

 

Krokodilske suze Žutog tajkuna

RepublikaFoto: printscreen/vimeo.com

I glavi među opozicionarima, lider Stranke slobode i prave Dragan Đilas, osim što je cele godine trošio milijarde ukradene od građana Srbije dok je do 2012. godine bio na vlasti i "isturao" Mariniku Tepić da se u njegovo ime blamira plasirajući lažne afere članova vladajuće koalicije, "imao je svoje momente" u 2020.

Jedan od najupečatljivijih je svakako onaj kad je za vreme vanrednog stanja kroz suze optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu je poslao svoje aktiviste da mu na zgradi gde žive njegova deca, ugao Braničevske i patrijarha Varnave, deset minuta puštaju snimljeni govor "Đilase lopove!" Kako je rekao Đilas, njegova deca nisu prestajala da plaču.

- Moja deca su plakala i tresla se od straha. Sutra ću biti ovde od 20h da vas čekam i da vidim vas hrabre koji to radite da moja deca plaču. Odgovaraćeš za ovo kad tad - rekao je u suzama Đilas.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading