Vučić: Napad na političare je u redu, ali na lekare, to je nedopustivo

Autor: RTS, Republika

Vesti

09.12.2020

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je napad na političare koji su na vlasti u redu, ali ne i na lekare - to je nedopustivo.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić je na Instagram profilu "avucic" naveo da su ljudi dali sve od sebe da u gotovo nemogućim uslovima završe bolnicu u Batajnici, za četiri meseca i dva dana, da urade ono što Srbija nije nikad, u trenutku kada nas je to bukvalno spasilo, i to po svim standardima.

- Pitam političke protivnike: Šta hoćete? Da primimo bolesne u vaše kuće? Da kažete da ćete da srušite tu bolnicu, ili da smo mi uništili neku bolnicu koju ste vi izgradili? Da nam niste ostavili modernu Infektivnu kliniku, izgrađenu 1926, koju niste ni obnovili? Sve bolnice, u kojima smeštamo ljude, mi smo obnovili - Mišović, Zemun, Zvezdaru, Pančevo, Čačak, Novi Pazar, Leskovac, Vranje, KC Niš... gradimo 19 opštih bolnica. A, šta ste to vi izgradili? Odgovor je - ništa. Ni bolnicu, gama, iks nož...ništa - naveo je Vučić.

 

 

 

Vučić se zahvalio svim lekarima, zdravstvenim radnicima, koji, kako je rekao, trpe ogromne pritiske, ni krivi, ni dužni.

 

 

- Korona brojevi ne padaju, ali uspevamo da držimo pod kontrolom, koliko je to moguće, zdravstvenu negu i zaštitu, zdravstveni sistem pomaže svima kojima je pomoć potrebna - stoji u objavi na Instagramu.

 

 

 

Gledaćemo, kaže, da vakcine dobijemo i ranije, ako možemo, koje će biti registrovane u evropskim zemljama, kako bi došle na određeni vremenski period kod naših stručnjaka u "Torlak".

- Ha kraju će naši stručnjaci proceniti da li Srbija može da prihvati tu određenu vakcinu ili ne - zaključio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Sara

09.12.2020 18:51

Lepo receno. Napade nesmemo sebi dozvoliti.

Zeljko85

09.12.2020 19:36

Slažem se sa Vučićem, lekari su sada previše u poslu, samo im još fale verbalni napadi.

Odgovori 11 1
maja

09.12.2020 19:41

Zdravstveni radnici daju sve od sebe da pomognu građanima.

Odgovori 11 1
Lovac

09.12.2020 19:43

Lekari su oni koji podnose najveci pritisak u ovoj borbi sa pandemijom korona virusa, koji rade danonocno kako bi spasavali tudje zivote i oni su poslednji u ovom trenutku koji treba da trpe bilo kakvu kritiku.

Odgovori 11 1