BAL VAMPIRA SRBOMRZACA: Albanski lobisti kroje Bajdenovu politiku, zahtevaju i RUŠENJE vlasti u Srbiji!

Autor:

Vesti

09.12.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski lobisti, srbomrsci, inače glasnogovornici "duboke države", okupili su se juče na sastanku u Vašingtonu da bi kreirali politiku novog šefa Bele kuće Džozefa Bajdena prema Srbiji. Spisak zahteva koji bi preko Bajdena da isporuče Srbiji podrazumeva zahtev da Beograd bez oklevanja prizna kosovsku nezavisnost.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bela kuća

Od vlasti u Beogradu očekuje se da bez oklevanja razmeni ambasadore sa Prištinom, ali i da prekine bliske odnose sa Rusijom i Kinom.

Srbomrsci prete da će, ukoliko Beograd ne ispuni ove zahteve, posegnuti za radikalnijim koracima koji podrazumevaju rušenje Aleksandra Vučića i dovođenje na vlast nekog ko bi bio kooperativniji. Istovremeno, na udaru se našla i Republika Srpska, koju bi da spreče da se ocepi i osamostali.

Palmer: Nema promene politike

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Metju Palmer

Specijalni predstavnik američke administracije za zapadni Balkan Metju Palmer, s druge strane, tvrdi da se američki pristup neće promeniti.

- Administracije se razlikuju, ali ne i osnove američkog pristupa zapadnom Balkanu - poručio je Palmer.

PRITISAK I PREKO UN

Pod dirigentskom palicom Eliota Engela, kongresmena kojeg Albanci već decenijama plaćaju da bi štitio njihove interese, zasedao je odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa. Sastanku je prisustvovala Madlen Olbrajt, koja je devedesetih, kao državni sekretar u administraciji Bila Klintona, bila među najglasnijim zagovornicima bombardovanja Srbije, kao i Danijel Server, koji je poput Engela i Olbrajtove na spisku albanskih plaćenika.

Vašingtonskom balu vampira priključio se još jedan predstavnik američke "duboke države" Januš Bugajski, i to kao stručnjak za Balkan iz nevladine Fondacije "Džejmstaun".

Ucenjivačku politiku prema Beogradu najagresivnije je zagovarao Server, koji od Bajdena zahteva da Beogradu ispostavi čitav spisak ucena:

- Glavni američki cilj dijaloga jeste uzajamno priznavanje i razmena ambasadora. Bajden i Angela Merkel trebalo bi eksplicitno da objave ovaj cilj i pritisnu članice EU koje nisu priznale KiM da izjave da će priznati KiM najkasnije kada to učini i Srbija. Članstvo u UN će zahtevati od Amerikanaca da uvere Rusiju i Kinu da ne stavljaju veto.

Saopštavajući politiku okupljenih srbomrzaca, Server je najavio i rušenje predsednika Srbije i dovođenje na vlast demokrata po ukusu Servera i njegovih istomišljenika.

- Sve što sam predložio biće lakše ako Srbija pomogne. Ako (Aleksandar) Vučić nastavi da preferira autokratiju i svrstavanje s Rusijom i Kinom, Evropljani i Amerikanci moraće da pronađu prilike da ubrzaju dan kada će Srbija biti predana stvarnoj demokratiji kod kuće i boljim odnosima sa susedima - precizirao je Server.

Spisak ucena

1. Srbija bez oklevanja da prizna nezavisnost Kosova

2. Razmena ambasadora između Beograda i Prištine

3. Odvajanje i prekid dobrih odnosa između Srbije, Rusije i Kine

4. Slabljenje RS i sprečavanje svake mogućnosti ocepljenja

5. Rušenje Vučića ako ne ispuni zahteve albanskih lobista

OPSTRUKCIJA DEJTONA

Albanski lobisti koji bi da kroje novu vašingtonsku politiku prema Balkanu nisu mimoišli pitanje Republike Srpske.

- Pozivamo buduću administraciju SAD na snažniji angažman kada je reč o sprečavanju secesije Republike Srpske, unutrašnjim reformama u smislu slabljenja entiteta - poruka je sa sastanka u Vašingtonu.

Uz ocenu da Dejtonski sporazum služi samo interesima etničkih pljačkaških barona, od kojih jedan naoružava svoju državu za otcepljenje, drugi ga ohrabruje, a treći se žali, Server je pozvao na oštre mere:

- SAD bi trebalo da pritisnu Evropljane da sankcionišu one koji zagovaraju nezavisnost Republike Srpske, da ojačaju i premeste svoje trupe, uz vidljivu podršku SAD, u Brčko da bi blokirali secesiju.

Madlen Olbrajt

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Madlen Olbrajt
  • vatreni zagovornik agresije na SRJ 1999.
  • svim silama se borila za kosovsku nezavisnost
  • zaradila 20 miliona evra od prodaje "Telekoma Kosova"

Eliot Engel

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eliot Engel
  • zbog odbrane šiptarskih interesa zovu ga Albanski anđeo čuvar
  • propagirao laži o silovanju više od 20.000 Albanki
  • godinama se zalagao za formiranje vojske Kosova

Danijel Server

RepublikaFoto: youtube.com/zeriamerikes
Danijel Server
  • želi da uništi Republiku Srpsku, koju naziva ruskim satelitom
  • spreman da ruši legitimno izabranu vlast da bi obezbedio zaštitu albanskih interesa
  • protivnik podele Kosova i svakog rešenja kojim bi Srbija nešto dobila

Januš Bugajski

  • budućnost Balkana vidi u daljem cepanju Srbije
  • smatra da Srbija mora da se odrekne Vojvodine ako želi u EU
  • zahteva prekid saradnje Srbije i Kosova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading