AKO NE BUDE GVOZDENE DISCIPLINE... Doktor Tiodorović otkrio kada se može očekivati bolja epidemiološka situacija u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

04.12.2020

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kazao je jutros da će nas mnogo koštati kašnjenje oštrijih mera jer su očekivali da će tokom sledeće nedelje doći do padanja pa do zaravnjenja krive, međutim, posle crnog petka možemo očkivati i sledeću nedelju veoma tešku.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Branislav Tiodorović

- Ranije nismo imali da nam umiru u Leskovcu i Vranju sada to imamo. Ako se ove mere ne budu poštovale gvozdenom disciplinom, nećemo moći da izađemo na pravu situaciju koja bi nam omogućila da bude smirena i kontrolisana - rekao je prof. dr Tidorović.

- Sigurno je da ne možemo efekte da očekujemo kako smo očekivali. Ide nam veliki praznik Sveti Nikola, preporučujemo da bude proslavljena kao Sveti Aranđel, u porodičnom krugu. Imaćemo pred Novu godinu situaciju u kojoj će se mnogo ljudi kretati i kupovati poklone. Tako da smirivanje možemo očekivati negde za Božić - kazao je stručnjak.

Na pitanje kada možemo da očekujemo efekte mera koje su danas stupile na snagu kazao je:

- Ukoliko stvarno budemo sprovodili mere, onda bi ipak tamo posle 15. decembra mogli da procenjujemo efekte mera i možemo da se nadamo da ih ublažimo, ali ipak ćemo morati da računamo na produženje određenih dalje mera - naglasio je Tiodorović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading