SPIPS: I dalje se nadamo odlikovanju Vučića zbog nemerljivih zasluga u borbi protiv korone

Autor: Republika

Vesti

01.12.2020

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat policije i policijskih starešina saopštio je da još uvek nisu dobili odgovor o inicijativi da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli najviše priznanje zbog zasluga u borbi protiv koronavirusa.

RepublikaFoto: Promo foto

Kada smo krajem aprila poslali inicijativu poslanicima Narodne Skupštine da se predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću dodeli najviše priznanje - odlikovanje, zbog nemerljivih zasluga u borbi protiv korona virusa kovid 19, nadali smo se da će ovaj razuman predlog naići na plebiscitarno odobravanje i usvajanje. Međutim, umesto da naležni skupštinski odbor razmotri naš zahtev i da nas obavesti o njegovom ishodu (za koji smo se nadali da će svakako biti usvojen), odgovora nije bilo. Ovaj sindikat ne želi da ulazi u razloge ignorisanja predloga odlikovanja predsednika države, ali želimo da napomenemo da smo dopis poslanicima objavili i na zvaničnom sindikalnom sajtu i da su članovi SPIPS-a i brojni pripadnici policije oduševljeno pozdravili taj naš potez.

Sada istovetan zahtev upućujemo novom sazivu Narodne Skupštine, jer se predsednik Vučić nije zaustavio na svojevremenom ličnom angažovanju oko nabavki izuzetno traženih respiratora i druge medicinske opreme, što je u prvim mesecima pandemije bio prioritet nad prioritetima. Na njegovu inicijativu, nastavilo se ulaganje u opremu neophodnu za borbu protiv pandemije, ali je započeta i izgradnja novih bolnica u Srbiji, čiju neophodnost upravo ovih dana itekako osećamo. Sa tim se slažu ne samo obični građanio već, između ostalih i Episkop dizeldorfski i nemački Grigorije, rekavši da se sada mora ulagati u bolnice, a ne u verske objekte.

U sklopu ovog našeg zahteva je i naša podrška predsedniku Vučiću čija bezbednost (i bezbednost njegove porodice) je ugrožena, što je istaknuto i prilikom predstavljanja programa nove Vlade narodnim poslanicima. Mi, pripadnici policije itekako dobro znamo šta znači ugrožena bezbednost svakog pojedinca, a posebno kada je reč o čoveku koji je najistaknutiji u borbi protiv sadašnje zdravstvene pošasti. Upravo zato bi odlikovanje, koje mora biti najvišeg ranga, bilo priznanje ne samo predsedniku Vučiću, već i hiljadama medicinskih pregalaca. Tim činom bi država Srbije odala počast i svim učesnicima u borbi protiv kovita, pa i onima kojima je najteže – obolelima i članovima porodica preminulih. Nadamo se da će aktuelni saziv Narodne Skupštine, imati više sluha za naš predlog od prethodnog, jer smo sigurni da bi takav potez poslanika bio aklamativno prihvaćen od svih građana Srbije. Što se tiče članova SPIPS-a i ostalih pripadnika policije, takvo odobravanje i bezrezervna podrška dodeli odlikovanja gospodinu Vučiću, je van svake sumnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading