Ana Brnabić nakon sastanka sa Selakovićem i Vučićem: Crnoj Gori još jednom treba pružiti ruku prijateljstva

Autor: Kurir, Republika

Vesti

29.11.2020

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem povodom najnovijih dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

- Predsednik razume i podržava odluku da ambsador Crne Gore Tarzan Milošević bude proglašen personom non grata. Predsednik nam je rekao da su konvencije važne, ali život je važniji, kao i naši odnosi sa Crnom Gorom i da treba još jednom da im pružimo ruku prijateljstva - rekla je Ana Brnabić.

Predsednik, premijerka i šef srpske diplomatije razmotrili su i druge spoljnopolitičke teme, pre svega odnose sa zemljama u regionu.

Sastanak je usledio dan nakon što je Crna Gora proglasila ambsadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata u toj zemlji, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog mešanja u utrašnja pitanja Crne Gore.

 

Srbija je sinoć odgovorio recipročnom merom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore Tarzanu Miloševiću.

Predsednik je sastanak zakazao u želji da se spuste tenzije, u skladu s njegovom regionalnom politikom, koja se uvek držala ideje da Srbija mora da vodi računa da ne otežava položaj Srba u zemljama regiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Lela

29.11.2020 18:05

Srbija je povukla pametan potez,ponosim se ovakvom odlukom.

Dejo

29.11.2020 18:05

Smatram da je naša zemlja ispravno postupila po tom pitanju.

Boris

29.11.2020 18:10

Tako i treba, nikako drugačije.

star

29.11.2020 18:15

Nadam se da će nova crnogorska vlast prihvatiti ruku prijateljstva iz Srbije i da će se napokon normalizovati odnosi između naše dve zemlje.