Zorana Mihajlović odbrusila Dverima: IZA BRIGA ZA ODNOSE SA RUSIJOM, KRIJETE PRAVE INTERESE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.11.2020

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović rekla je danas da su besmislene optužbe Pokreta “Dveri” u vezi s projektom “Turski tok”, jer je upravo energetska bezbednost Srbije glavni cilj Ministarstva rudarstva i energetike.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Zorana Mihajlović

- Pre svega, Ministarstvo rudarstva i energetike dalo je pozitivno mišljenje na pomenuti zakon, i ničim nije doprinelo da se u bilo kom segmentu ovaj projekat uspori. Naprotiv, pokušavamo da ubrzamo realizaciju svih započetih projekata u rudarstvu i energetici, i tu smo da pomognemo preduzećima koja vode projekte da budu efikasnija, kako bi ispunili ono što im je država postavila kao zadatak, što važi i za izgradnju deonice gasovoda “Turski tok” kroz Srbiju - navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

- Za energetsku bezbednost Srbije nemojte brinuti, nego pokušajte da se bolje informišete i naučite nešto o ovoj temi. A Vlada Srbije i Ministarstvo rudarstva i energetike uradiće sve da Srbija ima dovoljno energije i energenata, dovoljnog kvaliteta, koristeći sve resurse i sarađujući sa svima koji mogu da nam pomognu da taj cilj ostvarimo - istakla je ona.


- I još jedna stvar: nemojte svoje optužbe koje imaju sasvim druge ciljeve, uvijati u tobožnju brigu za saradnju Srbije i Rusije. Pokušavali su i drugi da na taj način sakriju svoje prave interese, pa im nije uspelo - poručila je Mihajlovićeva.

Pokret Dveri optužio je ranije danas Vladu i ministarku Zoranu Mihajlović da su povlačenjem predloga Zakona o davanju garancija za kredit "Srbijagasa", ugrozili nastavak radova na projektu "Turski tok", za šta je novac bio namenjen, a time i energetsku bezbednost Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading