Odloženo suđenje Bošku Obradoviću: Jedan advokat ima koronu, drugi u izolaciji

Autor: novosti.rs, republika.rs

Vesti

17.11.2020

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Bošku Obradović i još trojici zbog nasilničkog ponašanja proletos ispred Narodne Skupštine, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boško Obradović

Razlog je što nisu došla dvojica branilaca, advokat Goran Petrović je obavestio sud da ima koronu, a Vladimir Todorić da je u izolaciji zbog kontakta sa klijentom koji je zaražen kovidom 19, pišu Novosti.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Obradović i ostali se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Pored Obradovića, optuženi su i Davor Ðurđević, Marko Ðurđević i Slaviša Miletić.

U predlogu je tužilaštvo zatražilo od suda da optužene proglasi krivim i izrekne im adekvatne zatvorske kazne.

Terete se da su drskim i bezobzornim ponašanjem pokušali da spreče Lončara i Rističevića da uđu u skupštinu, dok su i drugi poslanici ulazili.

Obradović i ostali negirali su na saslušanju izvršenje krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta "Dveri".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading