DRŽAVA ČINI SVE DA POMOGNE MALOJ ANIKI! Vučić: Uključila se i Mađarska, očekujem da je prebacimo na lečenje u Budimpeštu!

Autor:

Vesti

28.11.2020

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon prikaza tenkova i oklopnih vozila u Kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu da država čini sve da pomogne odlazak na lečenje male Anike Manić (2) koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

RepublikaFoto: Budi human
Anika Manić

Vučić je naglasio da očekuje da će mala Anika biti prebačena na lečenje u Budimpeštu pre 15. decembra.

Kaže da je Nikola Selaković sinoć razgovarao sa Peterom Sijartom i dodao:

- Pomoći će i Mađarska, pomoći ćemo i mi da nekim od državnih aviona malu Aniku prebacimo u Mađarsku - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

Predsednik je rekao i da se u svim zapadnim zemljama teški bolesnici leče pomoću sms poruka jer prema njegovim rečima lečenje neregistrovanim lekovima mnogo košta i to pogotovo na Zapadu.

- Ponosan sam na činjenicu što smo u poslednjim godinama preduzeli mnogo toga i to posebno za decu obolele od spinalne mišićne atrofije. Od juna 2018. kad sam primio majke obolele dece uveli smo lek spinraza. Reč je o skupim terapijama. U prvoj godini državu bolesnik košta 540.000 evra, a u svakoj godini do kraja života po 270.000 evra. Danas lečimo 37 dece na takav način državnim novcem I tim lekovima. Ti koji kritikuju nisu davali nikakve lekove - rekao je predsednik.

 

Dodao je i da je ponosan na to što je država preduzela mnogo o deci koja boluju od SMA.

- Gledamo da se bavimo svakim detetom i da pomognemo koliko je to moguće. Videli ste da jedna Danska ne može sa lakoćom da pomogne jer lek nije registrovan - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading