DA IZDRŽIMO JOŠ SAMO MALO! Doktor Tiodorović uverava: ZARAVNJIVANJE KRIVE MOŽDA BUDE I DAN RANIJE NEGO ŠTO SMO PREDVIDELI!

Autor: Republika

Vesti

26.11.2020

09:33

Prof. dr Branislav Tiodorović gostovao je na Prvoj i rekao da će kriva vezana za korona virus biti možda zaravnjena i početkom sledeće nedelje.

Tanjug/S. MILJEVIĆ
Branislav Tiodorović

Ranije je Tiodorović naveo 4. decembar kao datum, a sada je to dan ranije - 3. decembar.

- Ako zaista budemo svi zajedno sprovodili mere, i ozbiljno sa ponašali prema sebi i drugima, stvorićemo situaciju do 3. ili 4. decembra, da se može zaravniti kriva. Uvek je potrebno deset do 12 dana da bi se videli rezultati mera na delu. Računam na sve nas, u decembru ćemo moći da napravimo mali pad, uz moguće pikove niskog intenziteta, moguće je da dočekamo Novu godinu uz mirniju situaciju - rekao je on u Jutarnjem programu Prve.

 
pixabay.com

Iza nas je dan s rekordnim brojkama kao i teška noć, Srbija ulazi u crnu zonu, a Tiodorović kaže da je Krizni štab još u septembru upozoravao na to.

- Još u oktobru smo apelovali na strože mere, zatvaranje splavova, ograničenje rada kafića i restorana, gledali smo strašne snimke... Moramo da imamo prioritete, ekonomija znači i proizvodnja, ali prioritet je zdravlje iznad svega, samo zdravi ljudi mogu da rade. Podaci su tačni, to je posledica onoga što se dešavalo u celoj Evropi. Sada smo mi u fokusu, jer je stiglo kod nas sa zakašnjenjem u odnosu na recimo zapadnu Evropu, gde se to već dogodilo pre dve nedelje. Posledice svega što se nije shvatilo ozbiljno gledamo sada - rekao je on.

 

 

Komentari (1)

Loading
Slobodan

26.11.2020 10:16

Postoji informacija da respiratori rade sa većim kapacitetom nego što je potrebno, tj. da previše kiseonika "spali" pluća bolesnika. Može li neko od odgovornih da kaže da li je ovo tačno?