"JUNACI, NAPRED!" KON CITIRAO STEPU STEPANOVIĆA: Član Kriznog štaba se OVIM potresnim rečima obratio svim medicinskim radnicima

Autor: Republika

Vesti

19.11.2020

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U izuzetno teškoj borbi sa korona virusom poslednja dva dana u Srbiji situacija je postala i više nego alarmantna. Najteže je lekarima koji već mesecima ne izlaze iz crvenh kovid zona. Njima se danas novom porukom na društvenim mrežama obratio epidemiolog Predrag Kon.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

Naš stručnjak je naveo da ponekad nije loše setiti se istorijskh reči, a onda je svoj status posvetio svim zdravstveni radnicima koji zaslužuju priznanje za borbu koju vode.

- Junaci, napred! To ne naređujem ja! Ne naređuje vrhovna komanda! To naređuje Srbija! Srbija u praskozorje mora biti na Ceru! I mi jurišamo! Pogibelj je velika! U srcima nam je naša nejač! Naša otadžbina. Naša ognjišta - napisao je Kon na fejsbuku.

Foto: Printscreen/facebook.com

Ovim, odlučnim, a gotovo očinskim rečima, obodrio je general Stepa Stepanović srpske prvopozivce koji su u avgustu 1914. ostavili “staru šljivu i rodnu njivu” i došli na Cer, da ovde, od austrougarskog agresora, odbrane svoj kućni prag - naveo je Kon istorijske reči ne bi li obodrio lekare da izdrže najjači pritisak od početka epidemije.

Podsećamo, sutra zaseda Krizni štab, a sednica bi trebalo prema najavama da počne u 9 sati izjutra u Palati Srbija.

Glavni razlog za sutrašnje zasedanje je prava eksplozija obolelih i umrlih u prethodna dva dana, posebno juče kada smo imali 27 umrlih i 5.613 novozaraženih. Bolnice su na izmaku snaga, prepunjene sa mnogo ljudi koji čekaju na pregled ispred kovid ambulanti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading