RAT ŽENA U VLADI: Ministarke Mihajlović i Joksimović hoće da potisnu Anu Brnabić!

Autor:

Vesti

18.11.2020

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihajlovićeva i Joksimovićeva pokušavaju da preuzmu uticaj i skrajnu premijerku Anu Brnabić.

Mihajlovićeva: Nisam u vladi samo da bih glasala i klimala glavom

Ministarka energetike Zorana Mihajlović, uz asistenciju koleginice Jadranke Joksimović, pokušava da nametne tempo u Nemanjinoj 11. Borbu za uticaj i dominaciju započela je treniranjem strogoće sa direktorima javnih preduzeća, gde je, čini se, najdeblji kraj izvukao Dušan Bajatović, kojeg je izbacila sa sastanka. Sada istu taktiku koristi na sednicama Vlade, a cilj je da preuzme dominaciju i kontrolu od premijerke Ane Brnabić.

- Zorana je uvek imala direktan nastup. Međutim, u ovom sazivu Vlade se ponaša napadnije i agresivnije nego ikada pre. Ono što je uradila sa Bajatovićem sada pokušava da uradi sa Brnabićevom. Da je skrajne i preuzme uticaj. Ulazi u rasprave koje su bespotrebne, nameće svoje stavove... - priča izvor Srpskog telegrafa.

OTRGLO SE KONTROLI

Dodaje da stvari umeju da se otmu kontroli toliko da ponekad izgleda kao da je ministarka na ratištu:

- Previše je agresivna, ponekad to ne izgleda kao sučeljavanje mišljenja već kao pravi rat. Bude tu i povišenih tonova.

Mihajlovićeva, navodi naš sagovornik, ima punu podršku Jadranke Joksimović:

- I ministarka zadužena za EU ume da bude temperamentna, ne ustručava se da glasno kaže šta ima i ne obazire se previše na reakcije koje mogu da izazovu ovakvi istupi.

Sačekuša za direktore

Mihajlovićeva je po preuzimanju Ministarstva energetike sazvala sastanak na koji je pozvala direktore javnih preduzeća koja su u nadležnosti njenog resora. Na meti se našao direktor "Srbijagasa" Dušan Bajtović, koji je bez saradnika došao na razgovore. Ministarka mu to nije oprostila, te ga je izbacila sa sastanka. Inače, i pre nego što je Mihajlovića zatražila da Bajatović napusti salu, obezbeđenje je spremno čekalo kako bi Bajatovića ispratilo iz kancelarije, a spremni foto-reporteri zabeležili su svaki trenutak izbacivanja.

Na udaru ministarke ovih dana je Stevan Dukić, direktor firme "Transportgasa", čiji je vlasnik "Srbijagas", koji se ni posle javnog poziva nije pojavio na sastanku kod Mihajlovićeve.

Naš izvor dodaje da se premijerka zasad dobro drži:

- Ana je već imala takvih situacija, zna kako treba da se postavi. Posao koji je njenom timu poveren joj je na prvom mestu, sugestije i kvalitetne predloge uvažava, ali insistira i na poštovanju osnovnih pravila pristojnosti da bi se sačuvalo dostojanstvo institucije u kojoj su svi ministri.

NEPOTREBNO TALASANJE

Ministarka Mihajlović za Srpski telegraf ističe da je dužnost svakog ministra da se srčano bori.

- Uvek sam to radila. Mislim da je dužnost svakog ministra i ministarke da radi u skladu s politikom Vlade i resora koji vodi. Tako može da se napravi samo bolje. Nisam u Vladi i nije me predsednik predložio da bih samo glasala i klimala glavom, već da što god mogu više unapredim rad. Da, bunim se kad u ovoj situaciji javna preduzeća, koja vrše delatnost od opšteg državnog interesa, npr. deo dobiti hoće da daju zaposlenima kroz 13. platu ili kad neće da uplate dobit u budžet... Na primer - navela je ministarka.

Mihajlovićeva: Nisam u vladi da bih samo glasala i klimala glavom

Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, kaže da je s njegove tačke gledanja stvar jednostavna:

- Vlada ima svog gazdu i to je premijerka Ana Brnabić. Svaki pokušaj da se usmerava hotimice, da proizvoljno svaki ministar usmerava Vladu biće neuspešan i neće dati rezultate i ne bi trebalo da se dešava. Vlada će imati onaj kurs koji premijerka Brnabić odredi, sve drugo jer pogrešno i nepotrebno mešanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading