Pripadnici kosovske policije mučki tukli Srbina: Od batina pao u nesvest

Autor: Kosovo online, Republika

Vesti

17.11.2020

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branilac optuženog Darka Tasića iz Male Kruše, advokat Ljubomir Pantović, potvrdio je da je Tasić juče, prilikom primopredaje između policajaca koji su vršili transport i zatvorskih čuvara u zatvoru nadomak Podujeva, zadobio više udaraca u glavu od kojih je na trenutak ostao i bez svesti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Pantović je rekao da mu je tu informaciju preneo Tasić telefonom nakon povratka u zatvor sa sednice Apelacionog veća na kojoj je razmatrana žalba odbrane na nerazumnu i pravno neutemeljenu visinu zatvorske kazne na koju je Tasić osuđen.

- Kako mi je Darko preneo, u prostoriji u kojoj pripadnici policije zaduženi za transport zatvorenika predaju optuženog zatvorskim čuvarima, neko ga je više puta, vezanog, veoma jako udario u potiljak, od čega je na trenutak i izgubio svest - kaže Pantović i dodaje:

- Rekao mi je da nije mogao da zna i da prepozna osobu koja ga je udarila, jer su svi imali maske, a i napad se desio s leđa. Kada se osvestio video je da mu je i usna raskrvavljena.

On dodaje da do sada nije imao priliku da čuje da je neko od zatvorenika imao sličnih problema sa zatvorskim čuvarima, dok za pripadnike policije koji vrše transport ne može da kaže isto.

 

- Tasić je napad prijavio upravi stražara, ali nam nije poznato da li će oni pokrenuti neki postupak zbog ovog događaja. Ja ću već koliko sutra zatražiti od direktora zatvora visokog rizika kod Podujeva da istraži ovaj slučaj i preduzme mere protiv lica koji su taj napad počinili - rekao je Pantović.

Osnovni sud u Prizrenu, odeljenje za teška krivična dela, osudio je krajem juna ove godine Darka Tasića iz Male Kruše na 22 godine zatvora zbog ratnog zločina, iako je prema krivičnom zakonu Kosova maksimalna predviđena kazna za ratni zločin 15 godina zatvora.

Tasić je rodom iz Male Kruše iz koje je sa svojom porodicom proteran i život su nastavili u Šapcu, a uhapšen je 22. novembra 2017. godine na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka.

Od tada se nalazi u specijalizovanom zatvoru visokog rizika nadomak Podujeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading