MRZITELJIMA JE ODUVEK SAMO JEDNO NA UMU! Kurti poručio: Moramo se ujediniti PROTIV Srbije!

Autor: Tanjug

Vesti

15.11.2020

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti ocenio je povodom hapšenja bivših lidera OVK po optužnici Specijalnog suda u Hagu da Kosovo plaća cenu političkih grešaka, prenosi Ekonomija onlajn.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Taj sud je poseban, cenu političkih grešaka sada plaćamo. Sud, koji je nametnut državi sa 82 glasa, prihvaćen je i postao je sastavni deo Kosova. Sud je nepravedan i jednostran - rekao je Kurti na konferenciji za medije.

Govoreći o optužnicama protiv lidera OVK, rekao je da postoje dva elementa, prenosi Kosovo onlajn.


- Tužilaštvo greši kada tvrdi da je unutar OVK postojala zločinačka grupa. Nije bilo paralelne kriminalne strukture, tvrdnje o udruženom zločinačkom poduhvatu unutar OVK nisu tačne", rekao je Kurti.

Prema njegovim rečima, u Hagu nisu optuženi samo pojedinci i vlada treba da im pomogne u odbrani.

- Svako ima svoje advokate, ali takođe im je potrebna zaštita države. Vlada bi trebalo da se angažuje u njihovoj odbrani. U ovom trenutku Kosovo nema vladu koja to može učiniti. Ovo je samo manjinska vlada - rekao je Kurti.

Istakao je da jedinstva ne može biti bez legimiteta i da izbore treba održati što pre. Naglasio je da nije bilo sastanaka u vezi sa pitanjem predsedničkih izbora.

Samoopredeljenje ima poslaničku grupu od 31 poslanika, što je nedovoljno da izglasaju nove izbore svrgavanjem ove vlade, rekao je Kurti, prenosi Koha.

- Moramo se ujediniti za oslobodilački rat, ali i protiv Srbije. Stoga pozivam premijera Albanije da, kako je odobrila Skupština Kosova, rezoluciju donese i Albanija - dodao je Kurti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading