REPUBLIKIN RETROVIZOR: Moguća OBAVEZNA vakcinacija, nastavak OBRAČUNA klanova iz podzemlja, Srbiji PONOVO pobegao voz za EP!

Autor:

Vesti

15.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pa vreme je da i ovu nedelju privedemo kraju i osvrnemo na događaje koji su je obeležili.

U proteklih sedam dana desile su se razne zanimljive, ali i tragične stvari. U nastavku pročitajte one najvažnije.

Uveden novi zakon - korona ne posustaje, Beograd kritičan

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar

Zbog naglog rasta novozaraženih u Srbiji, a naročito u njenoj prestonici, Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji predstavlja pravni okvir za mere i procedure u kojem će se, po rečima nadležnih, bolje držati pod kontrolom epidemija koronavirusa i sprečiti veće negativne posledice.

Novi zakon definiše pod kojim uslovima bi vakcinacija protiv Kovid-19 u Srbiji mogla da bude obavezna, šta sve smeju komunalni inspektori i milicajci, kojih pravila ćemo morati da se pridržavamo u karantinu ili izolaciji, možemo li biti kažnjeni i koliko za nepoštovanje mera, ali i koja sve ovlašćenja dobija ministar zdravlja i šta sve može da odluči tokom epidemije.

Mirković izrešetan u garaži iza Delte - nastavlja se serijal mafijaških obračuna u prestonici

RepublikaFoto: Republika
Bojan Mirković

U Ulici Đorđa Stanojevića u Novom Beogradu u sredu oko 15.25 časova dogodila se pucnjava u kojoj je ubijen Bojan Mirković (35). On se vraćao kući, a kada je ugledao napadača počeo je da beži ka stambenoj zgradi, ali ipak na kraju ga je napadač sustigao i upucao kod lifta. Mirković je bio član kriminalne grupe Jovičić Stefana zv. Zeka, a bio je blizak i sa Škaljarskim klanom.

On se takođe dovodi i sa ubijenim Aleksandrom Šarcem koji je, kako se sumnja, bio član međunarodne pljačkaške bande “Pink panteri”.

Šarac je 17. oktobra posle podne teško ranjen na parkingu tržnog centra “Ušće” na Novom Beogradu, a preminuo je 26. oktobra od posledica ranjavanja.

Katastrofa na "Marakani" - još jedan reprezentativni neuspeh

RepublikaFoto: Starsport
Sergej Milinković-Savić protiv Škotske

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Škotske u finalu baraža sa ukupnih 6:5, nakon lošijeg izvođenja penala. Nakon 120 minuta igre, rezultat je bio 1:1.

Kristi je doveo Škote u vođstvo u 52. minutu, a Luka Jović je našoj selekciji doneo produžetak i nadu u 90, nakon odlično izvedenog kornera Filipa Mladenovića.

U produžecima nije došlo do promene rezultata, pa se pristupilo izvođenju penala. Prvih devet izvođača je bilo precizno, a onda je najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović promašio i usledilo je ogromno slavlje gostiju.

Na taj način, naša selekcija nije uspela da se plasira na kontinentalni šampionat ni posle 20 godina, još od prvenstva Evrope u Belgiji i Holandiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading