"ISPRED LIFTA JE LEŽAO RANJENI MUŠKARAC": Svedok ubistva bivšeg vođe "Pink Pantera" OPISAO atentatora!

Autor:

Hronika

13.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašanji vođa bečkih "Pink Pantera" i škaljarac Bojan Mirković (35) ubijen je juče oko 15.25 u naselju Belvil iza tržnog centra "Delta siti" na Novom Beogradu u Ulici Ðorđa Stanojevića. On je, bežeći od napadača, sa ulice stigao do lifta podzemne garaže, gde ga je ubica sustigao i u njega ispalio više hitaca u glavu i telo.

RepublikaFoto: Republika
Bojan Mirković

Kako saznajemo, kobnog popodneva Bojan se vraćao kući kada se ispred njega odjednom stvorio muškarac s pištoljem. Bojan je počeo da beži, ali ipak nije uspeo da utrči u lift, ka kojem je krenuo.

- Oko 15.30 sam se parkirao u garažu i kako sam izlazio iz kola, osetio sam miris baruta. Uputio sam se ka liftu, a ispred njega je ležao ranjeni muškarac. Još je bio živ, pozvao sam policiju i Hitnu, ali sam posle čuo da je preminuo u ambulantnim kolima - ispričao je očevidac Bojanov komšija.

Svedoci kažu da je napadač imao sivu moticiklističku kacigu i da mu zato nisu videli lice.

Na licu mesta tokom uviđaja pojavila se majka ubijenog Bojana, koja nije mogla da dođe k sebi od bola, pa se u jednom trenutku i onesvestila.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto zločina

- Šta ću sada bez tebe, sine moj?! Ubiću se, šta će mi život! Pustite me da ga vidim, moram - jaukala je ona, a policajci i Bojanova sestra su je pridržavali, dok je nedaleko od nje stajala i žrtvina devojka, koja se borila za vazduh.

Kod ubijenog Bojana nađena su lažna dokumenta na ime Jordan B., a prema našim informacijama, reč je nekadašnjem vođi bande bečkih "Pink Pantera". Bio je blizak "škaljarskom klanu", a dobro obavešteni izvori navode da se navodno poznavao i s ubijenim Aleksandrom Šarcem, koji je likvidiran 17. oktobra u garaži tržnog centra "Ušće".

Bojan Mirković postao je poznat javnosti 2013. godine, kada je policija u Beču pokrenula potragu za njim kao vođom bečkih "Pink Pantera". Tada su uhapšena njegova tri saučesnika, kao i osmoro razbojnika u Austriji i Mađarskoj, zbog pljačke zlatare u Klagenfurtu.

Da podsetimo, četvorica pljačkaša upala su u zlataru naoružana pištoljem i sekirom, kojom su lomila vitrine. Pobegli su na biciklima, koje su uzeli u hotelu u kojem su odseli pod lažnim imenima s pasošima Slovenije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading