TOMISLAV KARADŽIĆ POSLE TRAGEDIJE "ORLOVA": Ne može predsednik da igra fudbal, ŠOKIRAN SAM!

Autor: kurir.rs

Sport

13.11.2020

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik FSS, Tomislav Karadžić prokomentarisao je debakl reprezentacije Srbije u finalu baraža za EVRO i izneo očekivanja po pitanju budućnosti srpskog fudbala.

RepublikaFoto: Telegraf/Nebojša Mandić
Tomislav Karadžić

Bivši prvi čovek srpskog fudbala je u intervjuu za "Kurir" priznao da je šokiran posle poraza od Škota i apostrofirao finansijski aspekat u vreme pandemije koronavirusa koji je mogao da bude znatno poboljšan da smo se posle 20 godina našli na evropskoj smotri.

- Šokiran sam sa utakmicom i rezultatom. Ta pobeda nam je bila preko potrebna... Iz sportskog ugla naravno, a i sa finansijske strane. Znamo koliko se teško funkcioniše u ovo vreme korone, a sada ostajemo bez značajnih prihoda koje bi dobili od plasmana na Euro - rekao je Karadžić za "Kurir".

Šta se desilo sa igrom "orlova" posle odličnih izdanja protiv Norveške i Turske.

- Taman smo mislili da smo napravili dobru reprezentaciju, a onda smo videli ono što niko nije mogao da očekuje. Odigrali smo slabo, ispod naših mogućnosti, a protivnik je prikazao igru iznad svojih mogućnosti. Opet, i takvi imali smo šansu da pobedimo. Mislim da je značaj samog meča uticao na momke. Bila je to neprepoznatljiva ekipa Srbije.

RepublikaFoto: Starsport

Srbija nije igrala kako ume, ali nije zaslužila ni da onako ispadne...

- Znate kako, nekada igrate slabo, a pobedite. Sve je to sastavni deo igre. Ne mislim da ne bilo nezasluženo da smo pobedili.

Za vreme Karadžićevog mandata rezultati su bili vidljivi, kako u mlađim kategorijama tako i kod seniora. Sada nemamo ni rezultate?

- Ne bih to poredio. Svako vreme nosi svoje rezultate i planove za budućnosti. Ne treba da se vraćamo u prošlost, već da zbijemo redove i gledamo dalje. Igraće se fudbal i dalje. Nemamo ništa od toga da pričamo šta i kako je nekada bilo, hajde da gledamo kako ćemo dalje.

 

 

 

Postavlja se pitanje kakva će da nam bude budućnost fudbala, ako se ovako nastavi? Evo mlada reprezentacija ne može da pobedi Estoniju i Letoniju...

- Potrebno je da se drugačije radi sa mlađim selekcijama. Potpuno smo pali na tom planu, nekada smo bili 2. po rezultatima mlađih kategorija u Evropi. Očito da je struka zatajila. Poznato je da mlađe selekcije treba da vode najbolji, provereni treneri, da budu adekvatno za to nagrađeni i da imaju sigurnost u radu. Tu nema mesta improvizaciji. Postavlja se pitanje kakva će da nam bude seniorska reprezentacija za nekoliko godina, ako vidim rezultate onih koji dolaze - rekao je bivši prvi čovek srpskog fudbala.

A odgovornost rukovodstva FSS?

- Predsednik ne igra fudbal. Nije on mogao da postigne gol. Obezbedio je fudbalerima maksimalne uslove da misle samo na teren, ali su rezultati izostali. Nije se Slaviša štedeo u radu, video sam posle meča koliko mu je teško palo sve što se desilo. Iskreno mi je bilo žao što prolazi kroz ovo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading