DALEKO TI LEPA KUĆA I DA SE NIKAD NE VRATIŠ! Tači uputio pismo ostavke

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.11.2020

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kosovski predsednik Hašim Tači uputio je pismo ostavke predsednici skupštine Vjosi Osmani, premijeru Avdulahu Hotiju i predsednici Ustavnog suda Arti Hajrizi, a kao jedan od razloga za tu odluku naveo zaštitu identiteta i dostojanstvo funkcije predsednika, prenosi Reporteri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

On je u pismu upućenom nakon što je na konferenciji za medije najavio da podnosi ostavku zbog potvrdivanja optužnice Specijlanog suda za ratne zlocine u Hagu, naveo da je ponosan na sav posao koji je obavio"za slobodu, nezavisnost i modernizaciju Kosova".

"Uveren sam da cemo ja i moji saborci i drugovi izaći iz ovog procesa čistog obraza i da će biti potvrđeno da smo vodili pravedni rat Oslobodilacke vojske Kosova", stoji u pismu, prenosi Kosovo onlajn.


Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo Kosova objavili su u četvrtak optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, u kojoj ih tereti da su sistematski vršili ratne zločine protiv civila, Srba, ali i svih drugih koji nisu podržavali OVK, kasnije i privremenu vladu Kosova, uključujući one koji su pripadali svim strankama koje nisu bile za OVK.

Potvrđena optužnica navodi da su se ratni zločini nezakonitog ili proizvoljnog hapšenja i lišavanja slobode, surovog postupanja, mučenja i ubistva, kao i zločini protiv čovečnosti kao što su zatvaranje, drugi nehumani postupci, mučenje, ubistvo, prisilni nestanci lica i progoni vršili od najmanje marta 1998. do septembra 1999.

Prvo pojavljivanje Tacija pred sudom u Hagu zakazano je za ponedeljak, 9. novembra.

 

 

 

 





 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading