Dvostruki aršini: Opoziciji ne smetaju izbori usred korone, osim kad su u Srbiji

Autor:

Vesti

05.11.2020

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbori za predsednika u SAD su izazvali veliko interesovanje u Srbiji, naročito opozicije, koja je sve vreme tokom glasačkog procesa prizivala pobedu Trampovog oponenta, Džoa Bajdena. Kao i do sad opozicija je na prvo mesto stavljala stranačke i političke sukobe, dok je suština onoga što bi bilo bolje za samu Srbiju palo u drugi plan.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Branko Radun

Osim ove vrste licemerja, primetno je još jedno, a to je izostanak lažnih boraca za zdravlje, koji su izbore u Srbiji videli kao najveće leglo zaraze koronavirusom. Ovi "ugledni" tviteraši, lideri opozicije i predstavnici lažne elite su pre, tokom i nakon izbora u Srbiji optuživali vlast da ugrožava živote velikog broja građana, međutim, tokom predsedničkih izbora u SAD nismo mogli videti nijedan tvit, objavu, saopštenje ili bilo šta što bi kritikovalo organizovanje ovih izbora koji su znatno masovniji od onih u Srbiji i organizuju se u vreme kada KOVID-19 neuporedivo jače divlja nego u junu. 

Istoričar i analitičar Branko Radun za Republiku navodi da je očgledno da pomenutima nimalo ne smeta što u Americi moraju da se održe izbori po svaku cenu, dok su tražili da se oni u Srbiji ni slučajno ne organizuju. 

- To je stoga što oni očigledno imaju dvostruke standarde. Kada je naša politika imaju jednu priču, kada je tuđa politika to je druga priča. Na primer, sad se raduju pobedi Bajdena, jer misle da će to biti loše po Srbiju i vlast u Srbiji, što u potpunosti ne može biti normalno. Logično je da morate razmišljati u smeru onoga što je u interesu vaše zemlje i da se uzdignete iznad te stranačke podele. Isto je i sa koronom, kritikuju ono što im odgovara da kritikuju u datom momentu. To im je sve služilo kao instrument da se vrši neki pritisak na državu ili vlast, to je uvek u fokusu, a ne korona, kao što je bio slučaj kad su bili izbori kod nas - zaključuje Radun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading