U DOKUMENTU OTKRIO PLANOVE! BAJDEN: Hapsiću Srbe kad postanem šef Amerike!

Autor:

Vesti

18.10.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ono što smo slušali od Albanaca iz lažne države Kosovo, sada smo čuli i od Džoa Bajdena, kandidata demokrata za predsednika Amerike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Prištinski mediji preneli su da je Bajden u dokumentu "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom", koji im je dostavljen iz njegovog štaba, najavio da će preokrenuti "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i Prištini, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima".

VEZA SA EU

Ono što još više treba da nas zabrine, uprkos tome što je Bajden poznat kao jedan od najvećih zagovornika kosovske nezavisnosti, jeste njegova najava da će, ako pobedi, insistirati da Srbi odgovaraju za navodne zločine na Kosovu i Metohiji. U toj najavi on je izgovorio bukvalno identične reči koje godinama izgovaraju prištinski političari.

- Insistiraću na tome da se pravda za ratne zločine sprovodi bez straha i zahtevati punu i brzu odgovornost za nestale, uključujući braću Bitići - poručio je Bajden, ne ostavljajući nimalo dileme da misli isključivo na srpsku stranu.

Predsednički kandidat SAD govori i o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu i navodi da je kao senator "branio interese Kosova kada je fokus sveta bio negde drugde i podržavao njegovu nezavisnost, za koju kaže da je nepovratan proces".

Albanski miljenik pomenuo i pitanje navodno nestalih Albanaca, o čemu non-stop pričaju i u Prištini

Kako piše prištinski portal Reporteri, Bajden se obavezao da će "raditi u partnerstvu sa EU na revitalizaciji dijaloga između Beograda i Prištine, sa ciljem stabilizacije, pravednog rešenja i sveobuhvatnog sporazuma koji poštuje teritorijalni integritet Kosova i postiže puno uzajamno priznanje".

RepublikaFoto: Srpski telegraf

KURTIJEV POZIV

U dokumentu je navedeno i da će Bajden ohrabriti EU da ispuni obećanje da će građanima lažne države Kosovo odobriti liberalizaciju viznog režima.

Albanci, s druge strane, nikada nisu krili koliko vole Bajdena, a u petak je Aljbin Kurti pozvao albansku dijasporu u SAD da glasa za kandidata demokrata. Inače, deo auto-puta od Gnjilana do Uroševca, koji vodi ka američkoj vojnoj bazi Bondstil, prištinske vlasti nazvale su po Bajdenovom preminulom sinu Bou.

REAGOVANJA: U SRBIJI NIKO NIJE IZNENAĐEN

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Milovan Drecun, POSLANIK SNS

Bajdenova retorika je sastavni deo kampanje, svojstvena svim demokratski kandidatima koji su se i do sada uveliko oslanjali na Albance koji žive u SAD, ne samo zbog njihovih glasova već i zato što su oni veoma izdašni finansijki darodavci u kampanjama. I to jeste cilj ovog dokumenta. S druge strane, ovo što najavljuje Bajden znači da Demokratska stranka nije ni za jotu odstupila od svoje poznate, destruktivne politike i da želi da dovrše posao sa Kosovom

RepublikaFoto: Starsport

Nebojša Čović, BIVŠI ČELNIK KOORDINACIONOG CENTRA

Nalazimo u poslednjim nedeljima predizborne kampanje u Americi i Bajden, kao provereni srbomrzac, ovakvom retorikom pokušava da pridobije albanske glasove. On ističe da se zalagao za bombardovanje i NATO agresiju, što bi se u našem narodu vrlo prostim rečnikom reklo - čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Jasan je koncept Bajdena da je nezavisnost Kosova nepovratan proces i to je njegovo mišljenje, sada je pitanje naše snage, strpljenja i unutrašnje političke ravnoteže da u slučaju da ta Bajdenova opcija pobedi Srbija ima adekvatan odgovor. Ali, videćemo, mislim da je globalna situacija komplikovana, zaoštravaju se odnosi između velikih sila na svim poljima.

Bajden ističe braću Bitići jer su američki državljani, živo me interesuje da li ima istu doslednost i za ne tako mali broj američkih državljana koji su otišli da se bore na strani ISIS. Braća Bitići su američki državljani, ali na Kosovo nisu došli u posetu rodbini, nego su došli da ubijaju ljude

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vladimir Lazarević, GENERAL U PENZIJI

Procena je da će, ukoliko Demokrate sa Bajdenom dođu na čelo Amerike, Srbija, a posebno srpski narod na KiM, biti u mnogo nepovoljnijoj situaciji nego što je sada. Srbija, koja je u poslednjih mesec-dva konačno uzela malo vazduha u rešavanju nacionalnog pitanja, trpela bi dodatne pritiske ne samo od SAD već i od EU. To što Bajden i njegovi ratni zločinci pričaju o braći Bitići, pa neka pitaju ko je izvršio smotru atlantske brigade u Vašingtonu. Radi se o teroristima koji su učestvovali u agresiji na našu zemlju. Bajdenove izjave meni liče i na vršenje pritiska na specijalni sud za ratne zločine OVK u Hagu da se to malo zaustavi, amortizuje

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Nemanja Starović, ANALITIČAR

Džozef Bajden se isticao stavovima protivnim srpskim nacionalnim interesima, kako tokom devedesetih tako i nakon te tragične decenije. Stoga ne čudi veoma visok nivo podrške koju uživa među Albancima u SAD. Ne bi trebalo, međutim, shvatiti navode iz objavljenog dokumenta podrške kao operativni plan američke politike na Balkanu u slučaju Bajdenove pobede. Iako bi takav ishod predsedničkih izbora u SAD 3. novembra nesumnjivo usporio detant Vašingtona i Beograda, kojem svedočimo, korekcije američke politike prema Balkanu su proizvod daleko dubljih procesa koji prevazilaze samu Belu kuću i njenog aktuelnog stanara i predstavljaju izraz šireg saglasja brojnih faktora. Mora se pod veliki znak pitanja staviti i autentičnost dokumenta "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom"

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Toma Fila, ADVOKAT

Braća Bitići su ljudi koji su dobrovoljno došli sa celom grupom da se bore protiv Srbije. Cela priča je u tome što su oni američki državljani. Znači, Amerikance više zanimaju tri brata Bitići i zbog toga ne dozvoljavaju da se iz zatvora uslovno otpuste general Pavković i drugi dok ne kažu ko je navodno ubio braću Bitići. Ispada da su tri brata Bitići zato što su američki državljani važnija od hiljadu Srba koji su izginuli u ratovima. To je, u stvari, ključ priče. Znači, može da ubiješ 100.000 Srba ako hoćeš, a jednog Amerikanca, e to ne može. Što se tiče Bajdenove politike, on se vraća na ono što je radio Klinton

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Nikola Šainović, BIVŠI PREMIJER SRJ

Očekivano je da će Bajden, ukoliko pobedi, nastaviti kontinuitet Klintonove administracije. Ono što ja mislim da je važno u ovom trenutku je što smo sa Trampovom administracijom postigli neki napredak, pre svega na ekonomskoj strani normalizacije odnosa, ja mislim da će taj deo ostati i ako se promeni administracija. Ne vidim i nije logično da nova administracija naruši unapređenje ekonomskih odnosa koje je ovim uspostavljeno. Drugo, ostaće i kancelarija DFC, zato što je to način američkog pariranja rusko-kineskog državnim bankama i investicijama. Sadašnja retorika Bajdena ima veze sa izborima i računanjem na albanske glasove i albanski lobi, koji ih podržava

Osim toga, u sutrašnjem izdanju Srpskog telegrafa možete čitati i najnovije detalje o sačekuši na parkingu tržnog centra u kojoj je teško ranjen "Pink Panter" Aleksandar Šarac. Možete saznati i sve o tome kako opozicija na sve načine pokušava da širi dezinformacije i obmanjuje javnost, kao i šta je epidemiolog Predrag Kon poručio građanima, a tiče se pridržavanja mera i nošenja maski. U sutrašnjem broju možete čitati i kako je poznati crtani film optužen za širenje rasističkih ideja. O svemu ovom možete čitati i na portalu Republika. 

Foto: Srpski telegraf

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zoran

19.10.2020 20:57

Zašto bi se mi bojali jednog naciste Bajdena, Nismo se bojali ni Turaka, ni begova ni sultana, ni Hitlera ni Staljina. Bajden je ortodoksni nacista isto kao i Olbrajt, Merkel, i ostalih gmizavaca, poltrona i homoseksualaca koje protažipaju velike multinacionalne kompanije koji putem NATO zele da vladaju cijelim svjetom. Nikad im nije tako nesto uspjelo pa nece ni sada.

Doktor

23.10.2020 06:16

Bajden je novi predsednik USA, koji poznaje bolje srbijance nego sto to oni mogu ikada da shvate, jer nemaju intelekt i nije ni čudo da su se sve republike po cenu rata odvojile od njih. - Ne znam samo dokle ce još Vojvodina biti okupirana!

Lilian

23.10.2020 08:16

@Doktor - Doktore ,Srbija nece vise da bude jebana strana.Bolje je za Srbiju sto su se sve republike odvojile,lakse konju bez samara,a replikama,vidimo,cvetaju ruze.Samo vi svi idite u EU i NATO,a nama je bolje i ovako,nezavisno,bez tutora.

bosanac2

23.10.2020 09:24

Koji si ti zlikovac i fasista biden djubre zlikovacko srbi u americi upamet i ne glasajte za ovog satanistickog smrada.