Drecun o optužnicama protiv vrha OVK: Ovo je sada nepovratan proces, očekuje nas druga faza - procesuiranje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.11.2020

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da ima dovoljno dokaza i dovoljno svedoka da Hašim Tači i Kadri Veselji budu osuđeni.

RepublikaFoto: Tanjug
MIlovan Drecun

- U ovoj fazi je izuzetno bitno što su potvrđene optužnice protiv do juče nedodirljivog Hašima Tačija, i nedodirljivog Kadrija Veseljija - rekao je Drecun za Prvi program Radio Beograda.

On je ocenio da je ovo sada proces koji je nepovratan i da se očekuje druga faza, a to je procesuiranje.

- Prvo da vidimo za koja su konkretna nedela optuženi i drugo da vidimo ko će se još naći na optužnicama, na ovima koje su već predate i čekaju na potvrđivanje i na ovim novim - naveo je Drecun.

On očekuje da će biti i novih optužnica jer Specijalizovano tužilaštvo nastavlja sa istragama i u fokusu su im i drugi zločinci tzv. OVK.

- Kada pogledate ove četiri optužnice, to je vrh OVK, nedostaje samo Agim Čeku, koji je bio komandant vojnog krila. Tači je bio politički čelnik OVK, Vesilji je bio na čelu njihovih tajnih službi, njihovog obaveštajnog sektora, a Redžep Selimi je bio zamenik Kadrija Veseljija u ilegalnoj Tačijevoj službi - naveo je Drecun.

Komentarišući dileme koje se u javnosti pojavljuju o tome da li će Tači i Veselji biti osuđeni u Specijalnom sudu za zločine OVK u Hagu, on kaže da treba ići korak po korak.

- Mi već godinama ne verujemo, sumnjamo, prikazujemo sve kao farsu, umesto da radimo na tome da prikupimo što više dokaza, da ovi iz terorističke OVK budu optuženi a onda i osuđeni - napominje Drecun.

Kaže da sada treba videti kakav je kvalitet optužnica, na koje se zločine odnose, kakvi dokazi su prikupljeni, pa onda može da se govori o tome da li će optužba biti jaka.

Drecun ukazuje da se sve radi po izveštaju Dika Martija i da je u fokusu interesovanja Specijalizovanog tužilaštva upravo Drenička grupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading