Milačić poručio patrijarhu Irineju: Narod je već izabrao Amfilohijevog naslednika

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.11.2020

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić, u otvorenom pismu patrijarhu SPC Irineju kaže da je narod Crne Gore već izabrao vladiku nikšićko budimljanskog Joanikija za naslednika mitropolita Amfilohija.

RepublikaFoto: Promo foto
Marko Milačić

- Ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve u izboru novog mitropolita Crne Gore ima svoj zapisan red, ali molim Vas da znate, Vaša Svetosti, narod Crne Gore je već izabrao svog budućeg mitropolita - napisao je Milačić u pismu patrijarhu Irineju i istakao da je to vladika Joanikije.

Kako prenosi podgorički portal CdM, Milačić navodi da su mitropolit Amfilohije i vladika Joanikije izborili narodnu borbu sa parolom "ne damo svetinje", a da je mitropolit tu narodnu borbu, kako kaže, platio i životom.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Vladika Joanikije

Milačić piše da je vladika Joanikije stao u red najprogonjenijih u istoriji i da, dok pravoslavni u Crnoj Gori uz sebe imaju vladiku Joanikija, ni mitropolit Amfilohije, kaže, više nije mrtav.

Narod je, navodi, mimo reda i pravila izabrao mitropolita po duži, jedinog kog će slediti, jedinog kog će narod, nakon smrti svog duhovnog oca, prihvatiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading