NAROD TO ŽELI! Vladika Joanikije pozvao Vučića na sahranu mitropolita!

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2020

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkop budljimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko primorske vladika Joanikije saopštio je da bi dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu Mitropolita Amfilohija bio dobar početak novi i bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Vladika Joanikije

On je u ekskluzivnom razgovoru za Borbu kazao i da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgoricu.

Da li očekujete dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija?

- Pošto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika.

RepublikaFoto: eStock

Da li je neko od političara iz okruženja najavio dolazak?

- Dolazak na sahranu mitropolita najavio je Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH i vodeći političar Republike Srpske. Takođe, na sahranu dolazi patrijarh srpski Irinej, arhijereji Srpske pravoslavne crkve, a doći će ko bude mogao iz pomesnih crkvi, a svi znate da su dolasci otežani zbog teške situacije sa korona virusom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
Sanja

31.10.2020 08:26

Narod Crne Gore želi da ga vidi na sahrani. Nadam se da ce se odazvati pozivu Vladike i prisustvovali sahrani.

Marinko

31.10.2020 08:28

SPC je sa odlaskom Amfilohija izgubila velikog coveka ali njegova nastavljaju da svedoce o njegovoj pravednoj borbi.

Marko

31.10.2020 08:45

Znam da je i Mitropolita Amfilohija bio za dobre odnose nasa dva naroda. Neka mu je vecna slava.

Nikolija

31.10.2020 08:55

S obzirom da naša zemlja vodi politiku mira i stabilnosti, u interesu nam je da jačamao i gradimo još bolje odnose sa CG.