DALJE TI PREUZMI: Miša Vacić podneo ostavku?

Autor: Republika

Vesti

29.10.2020

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče je održana sednica Predsedništva Srpske Desnice kojom je rukovodio predsednik Srpske Desnice Miša Vacić, a prisustovovalo je 27 članova Predsedništva SD u skladu sa državnim merama protiv pandemije korona virusa (skup ispod 30 ljudi) i poštujući fizičku distancu od 2 metra razmaka među prisutnima.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Miša Vacić

Na početku sednice Vacić je izneo izveštaj o učešću SD u izbornom procesu i rezultatima. Desnica je izašla na izbore u 20 lokalnih samouprava i prešla cenzus u osam. Potom je pohvalio najbolje rezultate odbora u Vranju, Vranjskoj Banji, Merošini, Lajkovcu, Pirotu, Lebanu, Niškoj Banji, Kraljevu, Novoj Varoši, Velikoj Plani…

Nakon izveštaja u kojem je zaključeno da je Srpska Desnica u ukupno 20 lokalnih samouprava skupila 14.901 overenih potpisa građana za kandidature odbornika izbornih lista SD na izborima 21.06., a ukupno u svih 20 opština i gradova SD je osvojila 23.540 glasova. Vacić je predsedništvu SD izneo svoju moralnu dužnost i dao svoju ostavku. Predloživši je na glasanje Predsedništvu Desnice, uz reči: "Dalje ti preuzmi” generalnom sekretaru Aleksandru Zdravkoviću. Aleksandar Zdravković stavlja ovaj predlog na javno glasanje, gde je jednoglasno odbijen.

Predsedavajući Vacić se zatim zahvalio svim članovima predsedništva SD na ukazanom poverenju i otpočeo svoje izlaganje o predlogu budućeg pravca Srpske Desnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading