ĐUKANOVIĆ POSTAO PREDSEDNIK: Poslanik SNS dobio vrlo značajnu funkciju u Skupštini Srbije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.10.2020

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinović i u ovom sazivu će voditi skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, dok je za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran poslanik SNS Vladimir Ðukanović.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Vladimir Đukanović

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević vodiće ubuduće Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Pored Žarić Kovačević u odboru su, kako je objavio Službeni glasnik, između ostalih i Milenko Jovanov, Lav Grigorije Pajkić, Milena Popović, Balint Pastor...


U odboru za odbranu i unutrašnje poslove su poslanici SNS Aleksandar Marković, Zoran Dragišić, socijalista Dušan Bajatović...
 

U okviru konstituisanja parlamenta, nakon izbora Ivice Dačića za predsednika najvišeg zakonodavnog tela, formirano je i 18 skupštinskih odbora.

Formirani su odbori za spoljne poslove, za evropske integracije, za zaštitu životne sredine, za zdravlje i porodicu, za rad i socijalna pitanja, za kulturu i informisanje, za Kosovo i Metohiju, za obrazovanje i nauku, za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, za dijasporu i Srbe u regionu, za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, za odbranu i unutrašnje poslove, za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Administrativni odbor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading