Vučić: Politika je kao šah, zahteva strategiju

Autor:

Vesti

15.10.2020

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces donošenja vladinih političkih odluka jeste kao šah, igra koja zahteva sposobnost strateškog razmišljanja, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Aleksandar Vučić

U onlajn intervjuu za TAS, srpski šef države izjavio je da je šah njegova omiljena igra, i da, kao i u politici, mora razmišljati strateški.

 

- Mi smo mali narod i mala država na raskrsnici. Da bismo preživeli i sačuvali sebe, moramo da naučimo dobro da igramo šah. Greške su moguće, ali generalno trudimo se da napravimo takav strateški pristup svemu da zaštitimo kraljev bok i osiguramo sigurnost važnih figura na tabli. Potom i da razmotrimo šanse za razvoj i uspeh - rekao je Vučić.

Naglasio je da je u prethodnih osam godina Beograd vodio politiku u interesu Srbije i srpskog naroda.

- Voleo bih posebno da naglasim da smo u prethodne tri godine bili vrlo ekonomski uspešni. Ove godine država će pokazati najveću stopu rasta u celoj Evropi. Sve to treba pripisati nimalo lakim ekonomskim reformama i našoj politici, koja je privukla investicije iz Evropske unije, Rusije i Kine. Odlučni smo da nastavimo napred tim kursom - dodao je predsednik Srbije.

 

Govoreći o mogućnosti da se Srbija ponovo pridruži vojnim vežbama "Slovensko bratstvo", predsednik države objasnio je da će to biti kada politički uslovi na Balkanu to dozvole.

- Nadamo se da će se ova mogućnost otvoriti za otprilike pet meseci - rekao je šef države i dodao da će se nastaviti vojne vežbe i sa zapadnim partnerima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Dejo

15.10.2020 19:46

Mi smo uvek odigrali pravi potez kada je bilo najpotrebnije.

Daca

16.10.2020 08:35

@Dejo - Bravoooo

Mala plava

15.10.2020 19:46

Mi jesmo mali igraci ali veliki takticari.Prepoznajemo na vreme koju strategiju da izaberemo i preduznemo.

Stanko

15.10.2020 19:47

Srbija danas ne srlja i vodi izvanredno dobru spoljnu politiku ali ne odstupa od svojih osnovnih nacionalnih interesa.