Lutovac ne haje: Nek DS propadne, pa šta...

Autor:

Vesti

14.10.2020

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Lečić, predsednik Demokratske stranke izabran na nedavno održanim unutarpartijskim izborima, kaže da će, za razliku od Zorana Lutovca, činiti sve da spreči propadanje te partije. Nije normalno, kako ističe, to što je Lutovac šefovanje DS zloupotrebio za apsolutističko i sistematsko urušavanje stranke, obračun sa partijskim kolegama, izbacivanje viđenih demokrata...

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Branislav Lečić i Zoran Lutovac

Zato nije začuđen otkrićem spoljnopolitičkog analitičara Boška Jakšića da mu je Lutovac na prošlogodišnjem protestu ispred Vlade Srbije rekao: "Pa šta ako propadne DS? Ako treba da propadne, neka propadne". Iako je Lutovac pokušao da se izvadi obrazloženjem da su te reči rezultat Jakšićeve slobodne interpretacije, svedok istog susreta i bivši predsednik Nove stranke Zoran Živković potvrdio je da je razgovor išao u tom pravcu.

Opozicija želi da se Vučić saplete na KiM, to neće biti

Nekadašnji predsednik DS Dragan Šutanovac, osvrćući se na kampanju koju saradnici lidera SSP Dragana Đilasa vode protiv doskorašnjeg saborca Nebojše Zelenovića zbog njegovog predloga o rešavanju pitanja KiM, kazao je da opozicija pokušava da sruši režim na temi Kosova, ali im to neće poći za rukom.

- Količina napada koju trpi Zelenović govori da je pogodio u zmajevo gnezdo inertne opozicije, koja čeka da se AV saplete na Kosovu, pa da oni dođu na vlast bez kandidovanja politike. To se neće desiti. Da ne bude: "Nije nam niko rekao" - napisao je Šutanovac na Tviteru.

- To nije normalno. Nije normalna takva reakcija lidera partije, koji bi energično i svim silama trebalo da se upinje da očuva i poboljša položaj stranke na čijem je čelu. Ali nemam više nameru da se bavim Lutovcem. Čekamo odgovor Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kojem smo predali dokumentaciju na osnovu koje treba zvanično da se upiše nedavno izabrano rukovodstvo DS. Čekamo registraciju da bismo otrgli DS i sprečili pakleni plan da propadne i bude službenik, a ne lider - ispričao je Lečić za Srpski telegraf.

Krupna greška: Ponoš omanuo za milijardu evra

Nakon što je potpredsednik NS Zdravko Ponoš izjavio da beogradska vlast ima na raspolaganju budžet od milijardu i sto miliona evra, što je više nego što Srbija izdvaja za zdravstvo i vojsku zajedno, reagovao je dr Draško Karađinović, obrazlažući da opozicija ne može po svom nahođenju prekrajati javne finansije.

- To nije tačno jer i sumarni pogled na finansijski izveštaj RFZO pokazuje da godišnji budžet ove ustanove značajno prelazi dve milijarde evra na godišnjem nivou, i to u redovnim okolnostima. Na taj iznos treba još pridodati i milionske iznose Vlade Srbije za zdravstveni sistem. Greška od milijardu evra je krupna - naveo je Karađinović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading