Vučić otkrio kako na njega vršte pritisak: Dali su 100 miliona da me sruše, moraju još

Autor:

Vesti

11.10.2020

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ne može da očekuje od Srbije da prizna Kosovo i ne dobije ništa, poručio je predsednik države Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC
Aleksandar Vučić

Naveo je da očekuje pritiske i ucene, ali ne i od evropskog izaslanika za dijalog Miroslavom Lajčakom, koji ove nedelje dolazi u Beograd.

- Očekujem u budućnosti pritisak, ne mislim da će to da radi Lajčak, radiće to neke velike države koje će govoriti "ako prihvatite to, mi ćemo da vas potapšemo po glavi, ti ćeš biti veći demokrata, a, ako ne, onda ćeš biti najveći autokrata". Sve sam to prošao mnogo puta, samo što danas nije dovoljno da uložite 100 miliona u nečije rušenje, morate mnogo više - rekao je Vučić.

 

Precizirao je da su "neki dosad uložili više stotine milion, odštampali milione stranica o njemu", međutim, nisu uspeli da utiču na izbor građana:

- Plasirali su milione laži i nije vredelo jer narod razume emociju i srce, požrtvovanost, posvećenost, marljivost i rad.

Važna nedelja i bitne odluke

Naredna nedelja biće veoma važna jer će biti donete mnoge bitne odluke i obavljeni važni politički razgovori, najavio je Vučić.

Predsednik Srbije nije precizirao o kakvim bitnim odlukama je reč. Kada je reč o važnim razgovorima, za narednu nedelju najavljena je poseta specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka Beogradu i Prištini.

Nada se da će EU razumeti da je Srbija spremna na razgovor i kompromis u dijalogu o Kosovu i Metohiji, ali ne na ultimatum i jednostrane poruke.

- Oni kažu priznajte Kosovo, a dobićete ništa, a vaš narod biće izložen pogromu kao 17. marta. Mislim da ne moram da govorim šta je odgovor Srbije na tako nešto - rekao je predsednik države.

 

Govoreći o dijalogu, Vučić je naveo da se od Prištine dobija odgovor da oni neće ni da pričaju, čak ni o sporazumima koji su u Vašingtonu, ali ni o onom u Briselu, koji je potpisan 2013.

Dodao je da se nada da će EU razumeti da ne može neko da potpiše sporazum, a da zatim donosi rezoluciju kojom negira postojanje ZSO ili kaže da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova.

Miroslav Lajčak, Specijalni izaslanik EU

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Predsednik Vučić postavlja legitimno pitanje. Očekujemo od njega da donese dalekosežnu odluku, a on se pita: "Kako mogu da objasnim građanima da je to dobro za njih?" Ovaj pregovarački proces je od početka bio povezan sa evropskom perspektivom zemlje i sada se Vučić pita: "Koliko ćemo te evropske perspektive dobiti"

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
lak

11.10.2020 18:28

Gradjani Srbije volu i nedaju Vucica.

Marko

11.10.2020 18:30

Može koliko god žele da se trude, ali neće uspeti da sruše Vučića, jer on je izabran od strane građana i jedino građani imaju pravo da ocenjuju njegov rad.

Filip

11.10.2020 18:38

Tajkuni neće uspeti da zaustave napredak Srbije. Oni gledaju samo lične interese i zato nemaju posdršku građana.

Stanko

11.10.2020 18:40

Neki moćnici sa Zapada ne žale pare da na vlast u Srbiji dovedu one političare koji će ih bespogovorno slušati.