Srbija uručila PROTESTNU NOTU Albaniji!

Autor: Republika

Vesti

07.10.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protestna nota Srbije uručena je ambasadoru Albanije povodom izjava tokom zajedničke sednice vlada Albanije i tzv. Kosova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Albanije u Srbiji Iljira Bočku, radi uručivanja note u kojoj je izražen najoštriji protest povodom izjava datih tokom zajedničke sednice vlada Albanije i tzv. Kosova, 2. oktobra u Tirani, a pre svega onih koja se tiče ukidanja granice između Albanije i Kosova i Metohije.

- Takve izjave koje impliciraju ujedinjenje Albanije i srpske pokrajine Kosova i Metohije i stvaranje Velike Albanije, predstavljaju opravdan razlog za zabinutost, kako Srbije, tako i ostalih država regiona opredeljenih za očuvanje stabilnosti i intenziviranje saradnje u regionu - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo je istaklo da je u noti ukazano na svakodnevne napore koje najviši zvaničnici Srbije ulažu u cilju razvijanja bilateralnih političkih i svih drugih odnosa sa susednim zemljama i približavanju stavova o kojima ne postoji saglasnost. 

- U tom smislu, izraženo očekivanje da će se i najviši zvaničnici Albanije, ubuduće uzdržavati od davanja izjava koje narušavaju bilateralne odnose dve zemlje i koje mogu destabilizovati region - navodi se u saopštenju.

Povodom navoda iz pojedinih medija o uručivanju protestne note albanskog Ministarstva spoljnih poslova diplomatskim predstavnicima  Srbije u Albaniji, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je privremeni otpravnik poslova srpske ambasade u Tirani pozvan u albansko Ministarstvo spoljnih poslova 06. oktobra radi uručivanja protestne note, ali je on odbio da primi notu zbog neprihvatljivih stavova iznetih u istoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading