Ađijus zamerio Vučiću neizručivanje dvoje radikala Hagu!

Autor: Tanjug

Vesti

01.11.2017

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju u Hagu Karmelom Ađijusom i tom prilikom izražena je zabrinutost Srbije za tretman i zdravlje haških optuženika, a iz tog suda iznete su zamerke zbog neizručenja dvoje radikala i angažmana generala Lazarevića.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić i Ađijus razgovarali o haškim zatvorenicima

Predsednik Vučić izrazio je brigu za tretman srpskih zatvorenika koji u inostranstvu izdržavaju zatvorske kazne na osnovu presuda Haškog tribunala, kao i za zdravlje pritvorenika u pritvorskoj jedinici u Hagu, saopštila je pres-služba predsednika.

Kako se navodi u saopštenju, "Ađijus je zamerio Vučiću što dvoje pripadnika Srpske radikalne stranke nisu izručeni Haškom tribunalu i rekao da je za međunarodnu zajednicu neprihvatljiv angažman generala Lazarevića na Vojnoj akademiji".

Ađijus boravi u Beogradu u okviru završnih poseta zemljama regiona pred zatvaranje ovog suda, a predsednik Vučić je ukazao na potrebu da se Republici Srbiji vrati dokumentacija dostavljena po zahtevima Tužilaštva MKTJ.

Dvojica sagovornika razgovarala su o nasleđu Haškog tribunala i budućem radu Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji će nastaviti poslove suda u Hagu, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading