PREDSEDNIK PRIVREDNE KOMORE SRBIJE DO SITNIH SATI U KAFANI: Čadež lumpovao i kršio sve mere!

Autor:

Vesti

03.10.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će prvi da prekrši epidemiološke mere ako ne neki javni funkcioner. Srpski telegraf uhvatio je na delu predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, koji je u noći između četvrtka i petka do sitnih sati lumpovao u jednoj skadarlijskoj kafani.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Marko Čadež

Čadež je bio u većem društvu, stisnutim za jednim stolom, a uz muziku su se veselili daleko iza ponoći iako je po odlukama kriznog štaba fajront morao da bude objavljen već u 23 časa. Bašta nije bila u funkciji, pa nema govora o tome da se može primeniti odredba po kojoj se u kafiću ili restoranu može sedeti i do jedan ujutru ukoliko ima prostor na otvorenom.

- Sva stakla bila su zatvorena, tako da se radilo o klasičnom zatvorenom prostoru. Uz Čadeža i njegovo društvo, u kafani sa živom svirkom bilo je još najmanje 50 ljudi. Svi su se grlili, pevali, igrali. Čadež je bio među najveselijima - priča sagovornik Srpskog telegrafa koji je i sam bio u restoranu i dodaje:

Marko Čadež: Tačno je, bio sam u restoranu i nisam pazio na vreme

U odgovoru na pitanja Srpskog telegrafa predsednik PKS Marko Čadež priznao je da je pogrešio.

- Istina je da sam bio u restoranu i da nisam obraćao pažnju na vreme. Istina je i da sam, kao neko ko je preležao koronu i redovno proverava nivo antitela, možda opušteniji nego drugi. Bitno mi je da ja druge ne ugrožavam, što ne ublažava situaciju u kojoj sam se našao i na koju ukazujete. Takođe, smatram legitimnim da vi, kao odgovoran medij, ukazujete na propuste i pozivate na dosledno sprovođenje mera za sprečavanje širenja virusa.

- Mi smo došli relativno rano i mislio sam da se poštuju mere i da će objekat biti zatvoren u 23 časa. Niko se, međutim, nije uzbuđivao kada je to vreme prošlo, pa ni kada je prošla ponoć. Moje društvo je sedelo do jedan, kada smo otišli, a u kafani nije slutilo na kraj zabave.

Lončar: Biće kažnjavanja, još ćemo pooštriti kaznene mere za osobe koje krše mere

 

Na pitanje Srpskog telegrafa da prokomentarišu to što je jedan javni funkcioner, kršeći sve epidemiološke mere, bio u jednom restoranu do sitnih sati, vidno iznerviran ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je da će takvo ponašanje biti sankcionisano.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

Vesić: Nema zatvaranja grada

Zatvaranja Beograda neće biti, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić nakon sednice štaba za vanredne situacije grada Beograda.

- O zatvaranju Beograda se ne raspravlja niti je ta tema na dnevnom redu - rekao je Vesić i apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Naveo je da će od vikenda biti pojačane kontrole primene epidemioloških mera od zajedničkih patrola komunalne milicije, republičkih sanitarnih inspektora i MUP, te dodao da će posebno biti kontrolisan javni prevoz.

U Beogradu je, inače, zabeležen blagi porast broja zaraženih koronavirusom, ali je situacija i dalje stabilna, tako da je za sada samo povećana budnost i pripravnost, kaže epidemiolog dr Predrag Kon.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Srđa Janković

Janković: Razlike su moguće

Član kriznog štaba imunolog dr Srđa Janković izjavio je da se razlikuje praćenje podataka na dnevnom nivou i sabiranje tih brojki i ono što može da se utvrdi kasnije istraživanjem.

- Te razlike variraju i imamo primere iz Kine, Italije, Nemačke i drugih zemalja da je kasnije naučnim istraživanjima nađeno da je broj negde i obolelih i preminulih, a negde preminulih, bio veći - rekao je Janković.

To, kaže, nije neočekivano s obzirom na to da je za neke stvari potrebno duže vreme.

- Takve osobe će biti kažnjene. Molim vas da mi dostavite video-snimak na kome se vidi ta osoba, gde je i u koje vreme bila da bismo mogli da pokrenemo postupak. Biće kažnjavanja i još ćemo pooštriti kaznene mere za takve osobe. Žao mi je, ali tako mora. Na građane još jednom apelujem da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera i maske, maske, maske obavezno nosite u zatvorenom prostoru, posebno sada kada ide zima i vreme respiratornih infekcija - rekao je ministar Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading