DR DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ POSLE SEDNICE SAOPŠTILA: Lako može da dođe do pogršanja epidemiološke situacije!

Autor: Republika

Vesti

28.09.2020

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab za borbu protiv kovida 19 zasedao je jutros i raspravljano je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Darija Kisić Tepavčević

Nakon sednice dr Darija Kisić Tepavčevič saopštila je sledeće:

- Imamo izuzetno stabilnu epidemiološku situaciju. Ide period respiratornih infekcija i moramo svi biti pažljivi, jer lagano mođe doći do pogoršanja, zato apelujem da svi delujemo kao jedan tim!

-I deca školskog uzrasta su se ponašala jako odgovorno, pa i tu imamo stabilnu epidemiološku sizuaciju, što je za svaku pohvalu. 

- U sklopu čitave ove situacije, mere koje smo doneli, jeste da se rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produži do 23h. Što se tiče ukupan broj ljudi, limitiran je kvadraturom prostorije. Udaljenost mora biti 1.5 metar, osim ukoliko su za stolom članovi porodice, pa raspored stolova mora biti shodno tome.

Prema poslednjim podacima, u protekla 24 sata u Srbiji je na virus korona testirano 3.138 osoba, registrovano je 72 novozaraženih, a na žalost, preminula je jedna osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading