Olivera Jovićević bi u Bujketovu fotelju! Evo ko je još u trci za mesto generalnog direktora

Autor: kurir

Vesti

26.09.2020

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Bujošević, Vladimir Palikuća, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković i Miloš Rajković - imena su ljudi, kako saznajemo, a kojima će članovi Upravnog odbora RTS obaviti razgovore pre nego što odluče ko će od njih eventualno biti novi generalni direktor RTS.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Olivera Jovićević

Upravni odbor Javnog servisa Srbije otvorio je juče pristigle prijave i konstatovao da su uslove ispunili aktuelni v. d. generalnog direktora Dragan Bujošević, autorka emisije "Upitnik" Olivera Jovićević, pisac i bivši član REM Miloš Rajković, voditelj "Beogradske hronike", "Jutarnjeg programa" i generalni sekretar Javnog servisa Stanislav Nedeljković.

Uslove nisu ispunili novinar u penziji Svetislav Nedeljković, koji nije prošao u drugi krug ni na prošlom konkursu, zatim član Programskog saveta RT Vojvodine Budimir Marković, Milena Vučetić, dugogodišnji tehnički direktor RTS, Slobodan Orlić, bivši poslanik i direktor "Rajt agencije", reditelj Đura Mrđa, koji nije dostavio uverenje o prebivalištu, i pesnik i spoljni saradnik RTS Vladimir Rakić.

- Na nama je ogromna odgovornost da izaberemo osobu koja će biti dostojna da vodi RTS. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su u nas - rekao je predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić.

RepublikaFoto: printscreen/TVPRVA
Vuletić

Najveće iznenađenje je kandidatura Olivere Jovićević. Rođena je 15. avgusta 1966. godine u Bajinoj Bašti kao prvo od četvoro dece šumarskog inženjera Lazara i domaćice Novke. Olivera je rasla uz tri mlađe sestre Laru, Nelu i Natašu, s kojima je kasnije naučila najvažnije životne lekcije. Danas svoje iskustvo pokušava da prenese na ćerku Dunju, koju je dobila iz svog jedinog braka koji se završio razvodom, a to često čini evocirajući uspomene. Zanimljivo je da joj je školska drugarica glumica Vesna Trivalić.

Upravni odbor zvanično ima 45 dana da izabere novog generalnog direktora, a zakazivanje razgovora s kandidatima očekuje se već od sledeće nedelje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading