ZAHVALNOST SRBA SA KIM AMERIČKOM LIDERU: Gazivode postale "Tramp lejk"

Autor:

Vesti

24.09.2020

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi na severu Kosova i Metohije juče su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent sa porukom na engleskom "Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju vam na tome što donosite mir". Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše "Jezero Tramp".

Podsetimo, jedna od tačaka sporazuma koje su delegacije Beograda i Prištine nedavno potpisale u Vašingtonu tiče se jezera Gazivode. Strane potpisnice su se obavezale da sa departmanom za energetiku SAD i drugim odgovarajućim entitetima vlade SAD rade na studiji izvodljivosti u cilju zajedničkog korišćenja jezera Gazivode, kao pouzdanog izvora snabdevanja vodom i energijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading