Halucinacija! Đilasu i Šolaku se priviđa vanredno stanje od oktobra

Autor:

Vesti

23.09.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što veća izmišljotina, to bolje. Nema boljeg načina da se opiše kampanja medija koje kontrolišu dvojica Dragana - Šolak i Đilas. Kao po komandi, na tri portala juče ujutru je, kao udarna vest, osvanula nebuloza da će 1. oktobra u Srbiji biti uvedeno vanredno stanje.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/youtube.com/SerbiaBroadbandSBB
Dragan Đilas i Dragan Šolak

U trenutku kada je broj zaraženih kod nas višestruko manji od svih zemalja u okruženju (u ponedeljak svega 30 od više od 5.000 testiranih), anesteziolog iz Kraljeva Rade Panić postaje glavna zvezda opozicionih medija sa tvrdnjama da ima pouzdane informacije da će za osam dana biti ponovo proglašeno vanredno stanje. Nije to dalek datum, naravno, pa će se vrlo brzo videti da se Panić pošteno nalupetao, ali koga briga. Njegove laži prenete su kao glavna vest.

Panić je za TV Nova naveo da ima informaciju o vanrednom stanju od 1. oktobra, a onda je svoju laž mrtav 'ladan uzeo kao dokaz da "kad je već tako, onda brojke koje javljaju sigurno nisu tačne".

 

 

 

- Imate sada javljanje koji je broj novoobolelih i preminulih, koji ničim ne bi mogao da ukazuje da profesor Tiodorović pre sedam dana i dr Kon pre tri dana najave moguće vanredno stanje. Ono što mi imamo kao informaciju jeste da se kao datum pominje 1. oktobar. Recite mi da li trenutna situacija na osnovu onog što krizni štab izveštava ima ikakve veze sa tim da za pet dana možemo da imamo vanredno stanje? Dakle, opravdano sumnjamo da i dalje krizni štab ne raspolaže podacima kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke, što se tiče struke, koje su to mere koje treba da se sprovode - rekao je Panić, stavljajući u usta Tiodoroviću i Konu nešto što nikada nisu rekli.

Nemanja Starović iz Centra za društvenu stabilnost za Srpski telegraf navodi da se pojedini mediji u Srbiji i te kako bave širenjem lažnih vesti i panike:

Starović: Vođeni parolom "što gore, to bolje", ne libe se ni da izmišljaju

- Zastrašuje nivo neodgovornosti pojedinih medija u Srbiji koji ne prezaju ni od toga da se upuste u širenje lažnih vesti i panike među građanima. Vođeni parolom "što gore, to bolje", oni se ne libe ni toga da u nedostatku bilo kakvih podataka koji bi išli u prilog njihove uređivačke agende jednostavno izmisle nešto što liči na vest, a zapravo to nije. 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading