(VIDEO) Vučić nakon sastanka sa Grenelom: Odškrinuli smo vrata starog prijateljstva sa SAD!

Autor:

Vesti

22.09.2020

13:16 >> 13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na konferenciji za medije nakon sastanka sa Ričardom Grenelom.

RepublikaFoto: Tanjug/printscreen
Vučić i Grenel

- Od 1881. godine nismo imali ovako značajne sporazume sa Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je Vučić obraćajući se javnosti i istakao:

- Odškrinuli smo vrata starog prijateljstva sa SAD.

- Zahvalan sam Trampu, Boleru i Grenelu - kaže predsednik i naglašava da je ovo veliki dan za Srbiju.

- Gradićemo puteve i pruge, deo ove sekcije smo rešili sa EU, dalje ćemo sa Amerikancima... Mnogo toga je u planu i u procesu dogovaranja - kaže Vučić.

Govoreći o dolasku DFC, predsednik je rekao da sve što je dogovoreno zapravo od velikog značaja i da će kancelarija imati veliku podršku Srbije, te im poželeo da se u Beogradu osećaju kao kod svoje kuće.

- Dolazak DFC u Beograd, uz simbolički značaj, odnosno signal investitorima da Amerikanci ovde posluju, znači i realizaciju projekata, uključujući puteve, od ogromnog značaja za naše građanje, ali i poljoprivredni rast naše zemlje - ističe Vučić.

- Amerikanci se ozbiljno pripremaju i odlično znaju kakva je ekonomija. Pomoći će nam da podižemo privatni sektor, u tome je budućnost - navodi predsednik i dodaje - Ekonomija je ključ za razvoj regiona, zato vidim strah kod političara koji žive u prošlosti. 

Doći do Adama Bolera je jako teško, rekao je predsedik i objasnio koliko je to ozbiljan proces:

- To su velike stvari za našu malu zemlju.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Sastanak delegacije Srbije, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom i izvršnim direktorom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adamom Bolerom, počeo je danas u 14 sati.

Tema dvodnevnih razgovora srpskih zvaničnika sa delegacijom DFC, koja je sinoć stigla u Beograd, pre svega su infrastrukturni i drugi projekti, koje bi mogao da finansira taj američki fond, ali bi sastanak u Palati mogao da obuhvati i šiti spektar tema, vezanih za odnose SAD i Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
BozaB

22.09.2020 13:17

Odnosi sa SAD nikada nisu bili bolji, to niko ne moze da opovrgne.

star

22.09.2020 13:23

Davno zaboravljeno prijateljstvo sa Amerikom se ovim sastankoma našeg predsednika i premijerke sa Grenelom i Borelom vraća na puteve stare staze i nadam se da će biti kao nekad.

Stanko

22.09.2020 13:34

Srbija mora da razvija svoju ekonomiju jer samo ekonomski jaka Srbija može da sačuva srpske nacionalne interese.

Veliša

22.09.2020 13:50

Na dobrom smo putu svakako, očekujem dobre rezultate za našu zemlju.