SPPS: "Vučić je kriv za sve"

Autor: Republika

Vesti

22.09.2020

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat policije i policijskih starešina oglasio se povodom napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa prebijanjem mladića u Novom Sadu.

RepublikaFoto: Promo foto

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti: 

- Već je postala neslavna „praksa“ opoziciono nastrojenog dela javnosti da za sve što se negativno dogodi u državi Srbiji, okrivi se predsednik Republike Aleksandar Vučić. Najnoviji povod za ponavljanje uvredljive fraze „Vučić je kriv za sve“ ( zbog koje nam se podsmehuje cela Evropa) je prebijanje mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu i povezivanje tog odvratnog kriminalnog akta sa predsednikom  i njegovom porodicom. Da je to besmisleno odmah su javnosti to saopštili čelnici SNS-a, policije ali, da bi sve bilo komplikovanije, potrudilo se Osnovno javno tužilaštvo iz Novog Sada. Njegovi čelnici su utvrdili da su obavešteni od policije Novog Sada  o ovom krivičnim delu tek 10 dana po njegovom izvršenju.

Ta tvrdnja OJT-a dala je vetar u leđa opozicionim strankama kao i zagovornicima teorije zavere (od kojih je ona o „krivici“ predsednika Vučića njima najprivlačnija). A zapravo sve „miriše „ na želju tužilaštva da krivicu za zakasnelo pokretanje krivičnog postupka sa sebe prebace na policiju (što ne bi bilo prvi put).

Interesantno da  se nisu potrudili da svoju tvrdnju dokumentuju pisanim i pečatiranim protokolom zaprimljene krivične prijave ili obaveštenja od MUP-a.

S druge strane, ako je PU Novi Sad odugovlačio sa prijavom OJT-u  - a načelnik Milorad Šušnjić kaže da su to „apsolutno netačne tvrdnje“ – onda ostaje da Sektor unutrašnje kontrole to i utvrdi. Kolege iz ove službe, napominju da vrše detaljnu analizu svih postupanja i da nema govora o njihovom neradu ili o zataškavanju ovog slučaja. Uostalom, dva pomagača nasilnika Kontića su uhapšena i određen im je pritvor. 

Na kraju svih detalja ovog bizarnog kriminalnog akta, postavlja se pitanje: Zbog čega bi predsednik Vučić bio na stubu srama? Zbog čega bi, čak i ako se utvrdi neažurnost PU Novi Sad, na tom istom stubu bila cela policija? Ako strele upućene prema predsedniku države stavimo u kontekst prljave političke borbe, eventualna odgovornost unutar MUP-a ima svoje ime i prezime. Da li je to odgovornost po komandnoj liniji načelnika Šušnjića – utvrdiće SUK MUP-a R.Srbije. Jer, krajnje je vreme da odgovornost dele oni kojima je to u opisu posla a ne da se kriju iza demokratski, velikom većinom, izabranog predsednika Republike Aleksandra Vučića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
BozaB

22.09.2020 12:17

Jadni su oni koji Vucica okrivljuju za sve, cak i ono sa cim nema nikakve veze.

Veliša

22.09.2020 12:39

@BozaB - @BozaB Tačno tako.

star

22.09.2020 12:20

Zašto niko od ovih napadača na Vučića ne kaže kako je on kriv i za ogroman napredak Srbije, posle predviđenog kraha, nakon lopovske vladavine žute bande, koji bi sada da se ponovo ustoliči na čelu Srbije.

Marina

22.09.2020 12:34

naša policija odlično radi svoj posao i ne bi trebalo zloupotrebljavati ovakve slučajeve u političke svrhe