VODITELJ EMISIJE "24 MINUTA" ISPROZIVAO SRPSKOG SVECA: Kesić sramno vređa Vasilija Ostroškog I TO MU NIJE PRVI PUT!

Autor: S. Aćimović

Vesti

16.09.2020

04:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Kesić sramno ismejao Vasilija Ostroškog, u koga se Srbi kunu vekovima.

RepublikaFoto: youtube.com/24 minuta sa Zoranom Kesićem
Zoran Kesić o Svetom Vasiliju

- Glasačima u Crnoj Gori izgleda da se najviše svideo Vasilije Ostroški, koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao PR Amfilohija Radovića da prvi put u životu izađe na izborno mesto i glasa, dobro tehnički izađe iz džipa pa glasa, no iz čega će - rekao je Kesić u emisiji "24 minuta", koju vodi.

Tu se nije zaustavio, već je nastavio sa uvredama:

- U trenutku kada je mitropolit ubacio listić u glasačku kutiju dogodila su se tri čuda. Munjama zaparalo je nebo nad Lovćenom, zasijalo je nešto pod Ostrogom, a Vlado Georgiev dobio je u svom studiju u Beogradu inspiraciju za novu pesmu.

Stojković: Kesić je ismejao i svete litije u kojima je crnogorski narod tražio pravdu

Teolog Miloš Stojković poručuje da su Kesićeve izjave sramne, te da vređaju sve pravoslavne vernike.

- Ovo nije prvi put, Kesić je i tokom 2017. i 2018. i tokom ranijih emisija vređao mitropolita Amfilohija. Kao pravoslavni teolog, najmanje što očekujem od Kesića jeste izvinjenje. Na ovaj način Zoran Kesić je ismejao i svete litije u kojima je crnogorski narod tražio pravdu, sramno se narugao borbi srpskog naroda za slobodu, demokratiju i svoja prava - mišljenja je Stojković.

Sve Kesićeve pljuvačine

O hapšenju Marka Đurića na KiM:

- Lako je tuđim Ðurićem koprive mlatiti

Oblik Republike Srpske:

- Juče Krim, danas Škotska, sutra Katalonija, prekosutra, što da ne, Republika Srpska... Mada možda bolje ne Republika Srpska, ne znam da li ste videli kako izgleda na mapi? Na šta ovo liči?

Patrijarh Irinej:

U emisijama puštane foto-montaže u kojim je obučen kao srpski patrijarh. Tu fotografiju prokomentarisao je na ovaj način:

- Kako bi, uostalom, prost narod i mogao da prepozna svešteno lice, naročito danas kad se svi oblače u crno i puštaju brade? Dobro, ja sam sad na radnom mestu, a privatno izgledam ovako, kad sam u nekom svakodnevnom kežual fazonu

Komentarišući Kesićevu podrugljivost na račun luksuznog voznog parka SPC, Stojković je rekao:

- Pozvao bih Kesića da kaže koliko je i kada poslednji put dao prilog crkvi ili bilo kojoj srpskoj svetinji. Pouzdano znam da Zoran Kesić ne pripada nijednoj parohijskoj zajednici, što znači da ni na koji način nije pomogao crkvu, osim što joj se rugao, tako da on ima najmanje prava da komentariše šta voze naši sveštenici i vladike.

Milan Jovanov, potpredsednik SNS, istakao je da se u rečima voditelja emisije "24 minuta" prepoznaje politika šefova opozicije.

Ko je Vasilije Ostroški

- branio pravoslavnu veru uprkos žestokim napadima katolika i muslimana

- za života ljudi su ga smatrali svecem zbog njegovih isceliteljskih moći

- obnovio manastir u steni u kojem danas leže njegove mošti

- otvarao škole, pomagao mnoge manastire i crkve i pomagao siromašnima

- Kesić i Ivanović i svi oni pokazuju suštinu politike Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića, Boška Obradovića... Kakav on takva i izjava - poručuje Jovanov.

Jovanov: Kesić i Ivanović i svi oni pokazuju suštinu politike Đilasa, Vuka, Tadića...

Prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, vređanje Vasilija Ostroškog, koji je identitetski orijentir za sve Srbe, predstavlja uvredu za sve vernike.

- Naš narod, pogotovo u Crnoj Gori, jako drži do njegovo kulta, otuda svaki nasrtaj na takvu svetinju revoltiraće mnoge. Napadi na SPC i sveštenstvo jako su štetni jer SPC predstavlja najvažniju nacionalnu instituciju - navodi Anđelković.

Srpski telegraf pokušao je da dobije komentar i od Zorana Kesića. Umesto odgovora, autor emisije "24 minuta" poručio je da ne daje izjave za naš list.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Bogoljub

16.09.2020 11:43

Stara narodna: ,,Čega se pametan stidi, time se budala ponosi'', govori sama za sebe; Tako i g. Kesić, govori za sebe, a imaće prilike da kaže zašto je govorio krivo...daj Bože da se pokaje ...

Dragutin

16.09.2020 16:35

Ko je razumije satiru nek prebaci kanal. Treba da ste zahvalni svevišnjem što imate njega i Ivanovića. No, vi svakako kad god vam se pojavi neko normalan, ubijete ga. Tako da me ne čudi ovaj članak.

Odgovori 11 0
Toxbox

16.09.2020 18:54

Ne znam samo da li je g Irinej najveci politicar medju svestenicima ili najveci svestenik medju politicarima, a bogami i vecina vrha SPC. Isto se ponasaju, ista kola voze i misle da su veci od g Irinejovog nadredjenog. Crkva je bila bolja dok je bila u "ilegali" i dok se za njene usluge placalo koliko ko moze. Ja se svog suda ne plasim, a oni?

Toma

16.09.2020 20:25

Jedite govna jebo vas ko vam dade dozvolu za rad stoko seljacka