POLUDELI ZBOG NOMINACIJE ZA NOBELA! Spojili se mrzitelji Trampa i Vučića

Autor: Republika

Vesti

14.09.2020

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ujedinili se američki mrzitelji Donalda Trampa i ovdašnji Aleksandra Vučića. Nominacija potpisnika vašingtonskog ekonomskog sporazuma o odnosima Beograda i Prištine za Nobelovu nagradu spojila je u mržnji dežurne kritičare američkog i našeg predsednika. Ništa što je dobro, uostalom, oni ne mogu da podnesu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da nominaciju treba posmatrati isključivo u svetlu predizborne kampanje u SAD, dok se CNN (kanal čija je ispostava u Srbiji N1) nije udostojio ni da pomene mogućnost da Tramp i Vučić dobiju najprestižnije svetsko priznanje za mir.

Jeremiću je odgovorio analitičar Nebojša Krstić, koji je konstatovao da "ako je ovaj rekao da Tramp i Vučić nisu za Nobela, onda je to siguran dokaz da jesu", dok je Ričard Grenel odbrusio CNN:

- Nominacija Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir nije na naslovnoj strani CNN. Ali zato imaju najbolje glave za tuš 2020. CNN nije novinska kuća, već interesna grupa.

Kod nas, osim Jeremića, neumesne konstatacije izneo je i bivši otporaš Srđan Milivojević, dok se Vesna Pešić poručila da je ona bila prva koja je kandidovana za Nobelovu nagradu i da ne treba dozvoliti "Vučiću da se tim puvaka". 

Talibani i vlada Avganistana

Proteklog vikenda u katarskoj prestonici Dohi otpočeli su prvi direktni pregovori avganistanske vlade i talibana u istoriji, uz posredovanje Trampovog državnog sekretara Majka Pompea. Ovo bi mogao da bude novi Trampov spoljnopolitički uspeh i još jedan prilog nominaciji za Nobelovu nagradu za mir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
BozaB

14.09.2020 06:56

Mogu samo da mrze dok ova dvojica napreduju iz dana u dan.

Bojan S

14.09.2020 07:21

Mrznja prema Vucicu nema granice. Kako god, dezurni kriticari su sami sebi jedan veliki poraz!

Zeljko

14.09.2020 07:25

Nikome nije u interesu da Tramp i predsednik Vucic dobiju nagradu za mir. Sitne duse....

star

14.09.2020 07:29

Nasuprot našem predsedniku Tramp je jedna kontraverzna ličnost, ali koja je mnogo toga dobrog uradila za mirna rešenja u svetu i svakako da on i Vučić mogu biti jedini kandidati za dodelu Nobelove nagrade za mir.