Vučić: Niti se razgovara, niti će biti priznanja Kosova

Autor: Republika

Vesti

10.09.2020

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O priznavanju Kosova se uopšte ne razgovara u Briselu i nikada se neće dogoditi da Srbija prizna Kosovo, poručio je večeras predsednik Aleksadnar Vučić.

RepublikaFoto: printscreen/RTS
Aleksandar Vučić


Vučić je rekao da bi predstavnici Prištine želeli neki sporazum, nešto, u kojem bi trebalo da dođe do nečega, što bi oni mogli da traže, ili nešto što ni sami ne znaju kako bi nazvali, ali tako da oni ne urade ništa.

“Hoti je rekao da oni ne odustaju od obaveza, od ZSO, ali tek kad Srbija prizna Kosovo. A, to se nikada neće dogoditi. To sam rekao njemu, evropskim zvaničnicima, i na najtežem mestu”, rekao je Vučić za RTS.

Kako kaže, uvek će da ponavalja da do toga neće doći, i to ne zato što voli da govori ne, već bi, naprotiv, voleo da se dođe do kompromisa, jer ne treba konflikt ostavljati našoj deci, već je važno da se reši problem.

“Neki su zamislili ne da suštinski reše problem, nego misle da je dovoljno da izvrše pristisak na Srbiju. Ali, neće moći”, naglasio je Vučić i dodao da ga neće pokolebati pretnje kako će da prođe na izborima.

“To me ne brine, ne moram ni da se kandidujem, ali neću učiniti da Srbiju oterate u ćošak i da mislite da ste time rešili stvar”, rekao je Vučić.

On je istakao da se mora pronaći način da i Srbija nešto dobije.

“Šta ćemo sa bezbednosću Srba, pa ćemo tek tada da vidimo o čemu ćemo dalje da razgovaramo. Šta dobija Srbija, Srbi na KiM. Kako to Albanci na KiM imaju pravo na samoopredeljenje, a Srbi nemaju? Kako Srbi bilo gde nemaju to pravo? Koji je to princip” upitao je Vučić.

Istakao je da na ta pitanja nikad nema odgovora.

“A, znate da ne smete da podstičete tako nešto kod naroda, niti želju kod naroda na KiM, u RS, jer ne smete da izazivate sukobe, ali gledate nepravdu, jer samo vaš narod nema pravo koji svi drugi imaju”, rekao je Vučić.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Boris

10.09.2020 19:20

Oko eventualnog priznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije nema nikakve priče. To valjda svi na svetu odlilčno znaju.

BozaB

10.09.2020 19:48

Mogu na priznanje da zaborave, Vucic im je to rekao odavno.

Ivana

10.09.2020 20:07

Priznanje KiM niko više neće spominjati do daljneg.Srbija konačno ima predsednika kojem je stalo do interesa naroda i države.Srbija se danas cela razvija i gradi. Hvala Vučiću na svemu što čini za narod i državu.

Veliša

10.09.2020 20:36

Nikad nećemo priznati nezavisnost KIM-a.